Tijdcapsule corona

Door Yvonne. Lees in deze blog hoe je een tijdcapsule corona kunt maken samen met je kind. Als herinnering aan deze tijd van thuisblijven.

Tijdcapsule corona maken

Je staat er misschien net elke dag bij stil, maar dat wat er op dit moment in de wereld en zelfs in je eigen gezin gebeurt, is straks onderdeel van onze geschiedenislessen. Het coronavirus zal voor altijd iets zijn waarvan jij kunt zeggen: Dat heb ik meegemaakt! Je kind maakt deze periode ook mee. Maar hoe jonger je kind is, des te minder herinneringen het zal hebben aan deze periode. Hoe het was om thuis te blijven, niet naar school te gaan of een verjaardag zonder familie te moeten vieren. Je maakt waarschijnlijk wel foto’s in deze tijd, maar dat blijven uiteindelijk digitale herinneringen als je ze niet afdrukt.

Tijdcapsule

Een tijdcapsule is vaak een metalen cilinder of opbergkist, die gevuld wordt met voorwerpen en/of informatie. Deze wordt dan op een bepaalde datum weer geopend of begraven voor een volgende generatie. Een tijdcapsule is interessant voor archeologen en historici, die later de tijdcapsule vinden en zo een beeld kunnen krijgen van het dagelijks leven in het verleden.
De tijdcapsule corona heeft als doel je kind kennis te laten maken met een periode in zijn of haar leven wat ze niet bewust hebben meegemaakt (vaak omdat ze te jong waren in deze periode).

Tijdscapsule corona

Download

Boekje

Hoe bijzonder is het om de komende tijd samen een tijdcapsule corona boekje te vullen met informatie hoe het leven voor je kind was tijdens het thuisblijven. In dit boekje kun je deze informatie kwijt. Er is ruimte om te schrijven over de interesses van je kind, wie er toen allemaal thuis woonden, wat jullie toen deden, hoe het thuisonderwijs werd ervaren, etc.

Lees in deze blog hoe je een vriendenboekje voor de klas maakt

Doos

Maak ook samen met je kind een tijdcapsule doos waarin je voorwerpen verzamelt uit deze tijd. Dat kan een krant zijn, een tekening door je kind gemaakt, een kaart van opa en oma of voorwerpen die later zullen herinneren aan deze tijd. Neem daarvoor een stevige doos met deksel. Een schoenendoos is heel goed bruikbaar. Beplak samen de doos en stop het tijdcapsule corona boekje en de voorwerpen in de doos.

Verjaardag

Als je kind in deze periode van thuisblijven zijn of haar verjaardag moet vieren hoort dat natuurlijk ook in het boekje thuis. Download dan bijgevoegd blad over verjaardag vieren in coronatijd en voeg het toe aan het tijdcapsule corona boekje.

Verjaardag corona

Download

Lees hier: Hoe kun je de verjaardag van je kind vieren in coronatijd?

 

Tijdcapsule corona maken als herinnering aan een bijzondere periode