Knutselpakketten voor thuis

Knutselpakketten voor thuis

Nu we thuis zitten met z’n allen én het bijna vakantie is, is het fijn om wat knutselpakketten voor thuis binnen handbereik te hebben. Ik zette mijn favorieten op een rij. Knutselaars klaar? Knutselen maar!

Knutselpakketten voor thuis

Gips

Ik begin met waar ik zelf fan van was vroeger, gips. Van mijn tijd, lang geleden ;), kan ik me nog paarden herinneren (die ik niks aan vond, maar zijn er nog steeds) en poppetjes. Dat was het wel zo’n beetje. Nu heb je zoveel keuze! Je leert wachten en geduld hebben, want het moet echt een tijdje drogen. En met het schilderen ervan kun je je eigen creativiteit kwijt.

Knutselpakketten voor thuis

 

Bekijk het hier

Deze dino vindt onze kleuter thuis vast helemaal geweldig. Eerst maken en dan verven om op zijn kamer te kunnen zetten.

Cupcake gips

 

Bekijk het hier

En deze cupcakes kunnen, na het maken, gelijk dienen als leuk cadeautje, bijvoorbeeld voor Moederdag.

Speelmaïs

Met speelmaïs kun je echt alle kanten op, kun je zulke leuke bouwsels van maken! Denk nu bijvoorbeeld aan een boerderij, dieren, op Pinterest kun je zoveel ideeën opdoen, zoals deze. Wij hebben ook nog een grote ton staan, die zet ik in de meivakantie neer om te knutselen. Ik ben ook benieuwd welke ideeën de kleuter zelf heeft, hij kent het materiaal al van de BSO en ook op scholen wordt het veel ingezet. Het is goed voor de fijne motoriek en je creativiteit als je zelf bouwsels bedenkt. Je kunt het ook wat uitdagender maken door bouwtekeningen te maken die het kind dan moet nabouwen. Of laat het zelf eerst een bouwtekening maken.

Speelmais

Bekijk het hier

Speelmais boerderij

Voor jongere kinderen heb je ook bouwplaten, zoals deze van de boerderij. Hier kunnen de speelmaas opplakken en heb je meteen een leuk boerderijdier. Ook deze platen zijn er in allerlei soorten, bekijk ze hier.

Ik maakte bijvoorbeeld deze boerderij zelf met voorbeelden van het internet. De inspiratie kwam van deze site.

Knutselpakketten voor thuis playmais boerderij

Strijkkralen

Strijkkralen zijn ook altijd goed. Vooral fijn als ze allemaal over de vloer rollen ;). Voor jonge kinderen bestaan er ook maxi kralen waar onze kinderen al jong mee overweg konden. Heel goed voor de fijne motoriek en het maken van patronen en figuren herkennen.

Strijkkralen groot

 

Bekijk het hier

Bij deze box heb je leuke figuren, maar je kunt ze ook in losse pakketten kopen, zoals met voertuigen, dino’s en dieren.

Strijkkralen onderzetters

Strijkkralen onderzetters

Ik vind het met de kleine kralen vooral fijn om veel onderzetters te hebben waar ze de figuren op kunnen maken. Dn kunnen ze altijd vooruit. Het hartje is ook leuk als cadeautje voor bijvoorbeeld Moederdag en Vaderdag. Hier vind je een pot vol kralen.

Zeepjes maken als knutselpakket thuis

Hoe handig in deze tijd als knutselpakket voor thuis is dit?!

Zeepjes maken

Bekijk het hier

Met dit leuke pakket kun je glitterzeepjes maken. Wel voor maar één keer. Hier vind je allerlei soorten zeepjes die je kunt maken. Ik vind die in zee thema ook erg leuk.

Krimpfolie

Ook al zoiets leuks dat er “vroeger” al was: krimpfolie. Ze zijn er nu vooral in sieraden maken, maar er zijn ook bepaalde thema’s te koop, zoals deze piraten.

Knutselpakketten voor thuis

 

Bekijk hier meer thema’s

Kaarsen maken

Een iets uitdagender pakket voor wat oudere kinderen wellicht: kaarsen maken. Bij dit pakket kun je de was opwarmen met je hand, dat is wel een stuk makkelijker dan de was op een andere manier opwarmen. Je moet dus zelf knutselen en de lont erin steken.

Kaarsen maken

 

Bekijk het hier

Wat is jouw tip voor knutselpakketten voor thuis? 

Er staan affiliate links in dit blog.

 

De leukste knutselpakketten voor thuis; Strijkkralen, gips, krimpfolie, kaarsen maken, speelmaïs, cupcake factory