Creativiteit met Dessineo en Papiro WIN

Creativiteit met Dessineo en Papiro WIN

Leuke spellen voor de Sinterklaastijd en het gure herfstweer: Papiro en Dessino. Creatief bezig zijn met papier en zelf leren tekenen. Je kunt allebei de sets winnen!

Dessineo Leren Tekenen en Papiro Station

Dessino leren tekenen

Met Dessino leren tekenen van Jumbo games oefen je met tekenen. Met een projector kunnen kinderen sjablonen overtrekken en inkleuren en zo mooie tekeningen maken. Het werkt zo:

Je kiest één van de transparante sjabloonschijven en legt deze op de goede manier in de draaischijf. Je zet de projector aan en projecteert de afbeelding op het doorzichtige scherm. Je begint bij stap 1 en eindigt bij stap 4, zodat je telkens de lijnen over kunt trekken. Daarna kun je de tekening inkleuren. Er zijn verschillende niveaus: van beginnend naar moeilijk. De tekentafel kun je los meenemen, want alles past erin, ook de stift. Je hebt al voorbewerkt papier waar de tekeningen op kunnen, maar je kunt ook zelf een A4 papier erop leggen. In november verschijnt zelfs een speciale Woezel en Pip uitvoering.

Bekijk het hier. 

Onze kinderen gingen voortvarend aan de slag. Voor de peuter is het nog wat moeilijk, het is dan ook eigenlijk vanaf vier jaar. Onze oudste vond het leuk om de wat moeilijkere varianten te pakken, maar hij heeft soms nog wat moeite met zijn motoriek, dus die waren ook echt een uitdaging! Onze peuter vond het leuk om samen met mij te tekenen en het dan in te kleuren. Hier gaan ze nog veel plezier aan beleven tijdens druilerige dagen.

Papiro Station

Met Papiro Station maak je kleurrijke creaties van papierstroken. De Papiro Station maakt rolletjes van de papierstroken die op de zelfklevende kaarten geplakt kunnen worden. Er zijn veel verschillende kaarten, ook oplopend in niveau. Daardoor maak je mooie kunstwerken. Zo heb je bijvoorbeeld een eendje, maar ook een heelal. Ook heel goed voor de fijne motoriek, want je moet best even oefenen op het papier vastpakken en de de rolletjes pakken.

Bekijk het hier. 

Met onze peuter maakte ik samen een eendje. Ik hield het papier vast en zij drukte op de knop, dat was natuurlijk al feest! Samen met onze 6-jarige maakte ik een heelal waarbij ik hielp met de vormen maken. Je krijgt een papier met voorbeelden erop hoe je de rolletjes tot figuren kunt vouwen. Hij kon zelf de rolletjes wel maken. Later maakte hij zelf een regenboog, dus ook fijn dat hij er zelfstandig mee aan de slag kan.

Win

Je kunt allebei de dozen winnen! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 20 oktober mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.