ik leer lijn van Jumbo educatief

ik leer lijn van Jumbo

Jumbo heeft een leuke lijn om thuis of op school spelend te leren: de spellen van ik leer. Zelfcorrigerend materiaal, dus de kinderen kunnen zelf aan de slag en checken of ze het goed hebben gedaan. Ik licht ik leer rekenen en ik leer symmetrie eruit. En je kunt ze winnen!

Ik leer

Leren is leuk met de educatieve producten van Ik Leer. Met de spellen in de ik leer lijn, leren kinderen spelenderwijs verschillende vaardigheden: rekenen, schrijven en het onderscheiden van kleuren en vormen. Er zijn spellen voor verschillende leeftijden. Ze zorgen niet alleen voor veel speelplezier, maar zijn ook bedoeld om jonge kinderen te helpen in de ontwikkeling. De educatieve spelletjes zijn zelfcorrigerend, zodat kinderen zelfstandig thuis kunnen oefenen. En ook fijn: na het spelen kan alles netjes worden opgeborgen in de handige koffer.

ik leer rekenen

Spelenderwijs leren tellen, optellen en minsommen maken, rekenen met kleuters dus. Vanaf vier jaar kun je starten met tellen, of al eerder als het kind eraan toe is. Het speciale cijfersysteem zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen. ‘Ik leer rekenen’ bevat 15 kaarten met 83 opdrachten op 6 niveaus. Alles netjes opgeborgen in een handige koffer. Je kunt in verschillende niveaus werken met tellen, optellen, minsommen, cijfers herkennen, cijfers lezen en vermenigvuldigen. Voor kleuters zijn de bladen met tellen en cijfers herkennen geschikt (behalve die je moet lezen), de rest is heel leuk om te oefenen in groep 3. Of met een kleuter die al wat sneller is natuurlijk.

ik leer rekenen

Ik vind het fijn dat er zoveel niveaus zijn, zodat alle kinderen er op een goede manier mee kunnen spelen. Kinderen spelen er graag mee merkte ik in mijn kleuterklas. Het koffertje is ook ideaal, je neemt het makkelijk mee in je tas. Ik vind het dan ook fijn materiaal voor op reis of voor in de auto. Het is stevig, dus blijft het goed op je schoot of op tafel liggen en je kunt het eindeloos gebruiken.

Ik heb dit materiaal ook in de kleuterklas gehad en merkte dat sommigen het gebruikten als puzzel. Dan matchen ze de puntjes met elkaar. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, ze moeten het corrigeren met de puntjes, kijken of het klopt wat ze invullen met het getal. Dat is dan ook goed om aan te leren. Je kunt de handleiding van de site downloaden, ook heel handig. Onze oudste zit in groep 3 en is al wat verder dan de sommen tot de tien, maar ik zal hem wel het vermenigvuldigen laten zien. Ik bewaar het materiaal nu voor onze jongste. Ik verwacht dat ze de telopdrachten wel aan kan als ze drie wordt.

Bekijk het hier. 

ik leer symmetrie

Met ‘Ik leer symmetrie’ leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie. Door de vormpjes op de juiste manier te leggen en het magische effect van de spiegel te ontdekken, leren ze figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren.

ik leer symmetrie

Leren spiegelen is een van de doelen bij de kleuters, dit materiaal had ik dan ook graag gehad in mijn kleuterklas. ik leer symmetrie is nog vrij nieuw en genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020. Het mag in een kleuterklas niet ontbreken, want wat kunnen de kinderen er veel mee ontdekken! Ook weer in zo’n handige koffer waardoor je het overal mee naar toe kan nemen.

Ik vind het mooi dat er twee opties zijn om de spiegels neer te zetten: horizontaal of als een driehoek, met twee spiegels. Zo kun je aan één kant spiegelen, maar ook alles rondom zien. Heb je meteen meerdere niveaus te pakken. Ook met de kaarten kun je goed differentiëren. Je moet de kinderen even helpen opstarten, maar dan gaan ze los. Onze oudste ging meteen met een vriendje aan de slag om allerlei monsters te maken, want er zitten ook oogjes bij. Met onze peuter hielp ik met de materialen neerleggen naar aanleiding van de kaarten. Ze kon wel al goed zelf de vormen zoeken. Meteen een les hoe ze heten!

De kaarten lopen ook op in moeilijkheid. Ik vind de moeilijkste zelfs een uitdaging om te bedenken hoe ze moeten, want dan moet je ook figuren op elkaar leggen. Heerlijk om zo te puzzelen en dat vinden wat oudere kinderen ook! Ik vind het materiaal, met wat hulp, ook geschikt voor oudere peuters, want het is toch heerlijk om vormen neer te leggen en zelf te zien wat er gebeurt? Maar ook kinderen van 6 en 7 zullen er graag mee spelen en de kaarten willen puzzelen. Ook zeker geschikt dus voor kleuters die al wat meer kunnen om ze uitdaging te geven.

Bekijk het hier

Win

Allebei de spellen mag ik weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 20 oktober mail ik de winnaar.

Dit is een #jufmaikead.