Lexima Lees & Tel mee

Kom naar Lees & tel mee, hét kennisfestival over geletterdheid en gecijferdheid

Na een reeks succesvolle Nationale Dyslexie Conferenties organiseert Lexima Lees & tel mee op 13 oktober 2022. Op dit nieuwe kennisfestival spreken meer dan 40 (bekende) experts, zoals Anton Horeweg en Mark Mieras, uit Nederland en Vlaanderen over actuele onderwijsthema’s op het gebied van lezen en rekenen.

Lees & tel mee

Op donderdag 13 oktober vindt Lees & tel mee 2022 plaats op de KNVB-Campus in Zeist. Voorheen was de Nationale Dyslexie Conferentie een groot succes, dit is breder getrokken tot Lees & tel mee. Nu is het een kennisfestival voor de onderwijsbetrokkenen met inspirerende kennissessies, ruimte voor ontmoetingen met collega’s uit het werkveld, entertainment en lekker eten en drinken. Bekijk het festival hier

Sprekers

Er zijn veel bekende sprekers op het festival te vinden, zoals Anton Horeweg, Beatrijs Brand, Iris Vansteelandt, Kees Vernooy en Mark Mieras. Zij zullen je deze dag meenemen in verhalen, inzichten, praktijkvoorbeelden en praktische workshops. De verschillende onderwerpen zijn een interessante mix over bijvoorbeeld lezen, gedrag, rekenproblemen, thematisch onderwijs, faalangst en digitale geletterdheid. Verder lijken mij de persoonlijke verhalen ook interessant en inspirerend. Zo vertelt Mirella Schaperkotter over schrijfster zijn ondanks haar dyslexie. En Marit Törnqvist houdt een pleidooi voor het behoud van de moedertaal, zoals Zweeds bij haar.

Informatiemarkt

Er is ook een informatiemarkt waar je gedurende de dag diverse stands bezoeken. De stands zijn zowel van stichtingen als van commerciële partijen en sluiten aan bij het thema van Lees & tel mee.

Lees & Tel mee

Hybride festival

Lees & tel mee is een hybride festival en een groot deel van de kennissessies zal ook online beschikbaar zijn. Je kunt je inschrijven voor live of online deelname. Deelnemers van het live kennisfestival krijgen ook toegang tot alle online sessies. Accreditatie voor het live-event wordt aangevraagd voor NIP/NVO, SKJ en LBRT.

Boek jouw ticket voor 15 juli en profiteer van € 50,- vroegboekkorting! Meld je je aan met 2 of meer collega’s? Dan krijg je nog eens 10% korting. Kom ook op 13 oktober naar het festival.

Dit is een #jufmaikad.