Leer alles over leesproblemen en leesbevordering in Lexima’s Masterclasses WIN

Leer alles over leesproblemen in Lexima’s Masterclasses WIN

Maart is de maand van Lexima’s Masterclasses 2021. Neem deel aan één of meer online masterclasses over lezen, leesproblemen en je bent weer helemaal bij. Win gratis toegangskaarten. 

Ideaal voor onderwijsprofessionals die hun deskundigheid willen vergroten. De masterclasses zijn de hele maand maart, op elk moment van de dag, te bekijken. Zo bieden ze jou een flexibele manier van bijscholing! Jaarlijks nemen ruim 300 leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers en zorgcoördinatoren deel aan de masterclasses. Geschreven door Lexima.

Leer alles over leesproblemen in Lexima’s Masterclasses WIN

Winactie Lexima’s Masterclasses 

Uit alle aanmeldingen die wij binnenkrijgen via Juf Maike geven wij twee gratis toegangskaartjes weg voor een masterclass naar keuze! Bij een inschrijving via onze website kun je de code ‘Jufmaike’ vermelden in het opmerkingenveld. Uit alle aanmeldingen zullen wij een winnaar kiezen die de masterclass gratis mag bezoeken. Deze actie sluit op 24 februari en de winnaar zal van ons persoonlijk een bericht ontvangen.

Masterclass Leesbevordering in de klas (PO)

Masterclass Leesbevordering in de klas (PO)

Leesplezier is de basisvoorwaarde om een gemotiveerde lezer te worden. Logisch, want alleen kinderen die lezen leuk vinden, zullen de leeskilometers maken die nodig zijn om vaardige lezers te worden. Goed kunnen lezen is niet alleen een voorwaarde voor schoolsucces, maar ook voor het latere maatschappelijk functioneren.

In deze masterclass geven de sprekers het geheim prijs van succesvol leesonderwijs, maak je kennis met de aanpak LIST en krijg je praktische tips hoe je leesbevordering integreert in de dagelijkse lespraktijk.

Met onder anderen Jos Walta en Eveline Wouters.

Meer over de Masterclass Leesbevordering in de klas

Masterclass Leesproblemen bij leerlingen met een NT2-achtergrond (PO)

Masterclass Leesproblemen bij leerlingen met een NT2-achtergrond (PO)

Leerkrachten ervaren meertaligheid bij leerlingen regelmatig als probleem. Taalkundig en psychologisch onderzoek laat echter zien dat meertaligheid de nodige voordelen kan opleveren. Toch zijn er ook meertalige leerlingen die problemen ervaren met lezen en schrijven. In de praktijk is het dan lastig om te bepalen wat de oorzaak is en welke ondersteuning de leerling nodig heeft.

In deze masterclass krijg je o.a. handvatten aangereikt hoe je meertalige kinderen met TOS het beste kunt begeleiden en hoe je compenserende software in kunt zetten bij kinderen met een NT2-achtergrond.

Met onder anderen Janneke de Waal-Bogers en Petra Bos.

Meer over de Masterclass Leesproblemen bij leerlingen met een NT2-achtergrond

Masterclass Leesproblemen in het voortgezet onderwijs

Masterclass Leesproblemen in het voortgezet onderwijs

Eén op de tien leerlingen in het voortgezet onderwijs is een zwakke lezer. Dit houdt in dat de mate waarin de leerling kan lezen ver achterloopt bij zijn cognitieve ontwikkeling. En aangezien een groot deel van de lesstof via tekst uit schoolboeken beschikbaar is, zijn de gevolgen van een leesprobleem groot.

In deze masterclass staan we stil bij de signalering en diagnostiek van leerlingen met leesproblemen in het VO, krijg je praktische voorbeelden van  hulpmiddelen voor leerlingen zoals klankspellingschrift, software en steekkaarten en wordt er aandacht besteedt aan het gebruik van compenserende software tijdens eindexamens.

Met onder anderen Femke Scheltinga en Wim Tops.                    

Meer over de Masterclass Leesproblemen in het voortgezet onderwijs

Over de masterclasses

De masterclasses zijn opgenomen en gedurende de hele maand maart beschikbaar. Elke masterclass bestaat uit vier lezingen van maximaal 45 minuten die aansluiten op het thema. Drie deskundigen koppelen theorie aan praktijk, in de vierde lezing laat een deskundige vanuit Lexima zien hoe onze software uitkomst biedt. Aan elke masterclass is een forum gekoppeld waar deelnemers aansprekers vragen kunnen stellen over de inhoud van de lezing en de praktische uitwerking ervan.

Deelname aan een masterclass kost € 150,- en de lezingen van de masterclass zijn toegankelijk voor twee personen. Eén masterclass richt zich op het voortgezet onderwijs, en twee op het primair onderwijs. Deelname aan beide masterclasses voor het primair onderwijs kost € 250,-.

Dit is een #jufmaikead