Nelsson - boek vol humor WIN

Nelsson – boek vol humor WIN

Nelsson is een boek voor kinderen die van lezen houden. In de stijl geschreven van Dog Man en Leven van een loser. Het boek gaat over alle gekke dingen die Nelsson meemaakt. Hij is altijd flex, zoals hij zelf zegt, maar dat wordt hem natuurlijk wel moeilijk gemaakt. Je kunt één van de exemplaren winnen.

Nelsson – boek vol humor WIN

Nelsson is altijd flex, al wordt dat deze vakantie een ENORME uitdaging! Hij moet bijvoorbeeld spelletjes spelen met zijn broer, want dat is dan ‘gezellig.’ Helaas speelt zijn broer altijd vals. Natuurlijk trapt hij ergens in de poep wat zijn opa en oma verschrikkelijk vinden. En hij krijgt een vakantie-opdracht van de invalmeester: schrijf een verhaal over eten. Dus bedenkt Nelsson een krankzinnig verhaal over Sieneke, het dyslectische salamiplakje.

Gelukkig krijgt hij brieven van zijn opa, die bizarre avonturen meemaakte – vast niet waar maar wel heel spannend – en na het lezen daarvan is Nelsson weer flex.

Bekijk het boek hier

Over de auteur en illustrator

Nellerike de Voogd is theatermaakster en schrijfster. Ze toert al jaren met Vet Kindercabaret door het land, waarvoor ze zelf de teksten en liedjes schijft. Haar boek Grappenmakers werd genomineerd voor de Prijs van de Kinderjury. Ook doet ze creatief- en redactiewerk voor televisie. Ze schreef en tekende alles zelf en werd daarbij geïnspireerd door de verhalen over haar Indonesische opa. Zijn bijzondere verhalen vormen voor Nelsson de uitweg uit o zo herkenbare ‘niet-flexe’ situaties.

Nelsson

Wat vind ik?

Het boek ziet er aantrekkelijk uit. Veel kinderen zullen het oppakken als ze het in de boekenkast zien staan of in de boekenwinkel. De teksten zijn op een leuke manier in het boek gezet met aantrekkelijke illustraties en zo nu en dan een ander lettertype. Ik vind het fijn dat het meer tekst heeft dan Dog Man bijvoorbeeld, zo lezen vooral de kinderen die lezen niet zo leuk vinden stiekem toch best veel. Mooi als opstapje voor andere boeken.

Ik vind zelf het verhaal niet zo leuk om te lezen, maar ik ben de doelgroep dan ook niet. Ik weet zeker dat veel kinderen dit boek geweldig zullen vinden. Knap dat Nellerike zowel de tekst als de illustraties maakte! Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kans op één van de drie exemplaren. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 28 juni mail ik de winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.