Dog Man: Misdaad en blaf WIN

Dog Man: Misdaad en blaf WIN

Het is alweer het negende deel van Dog Man: Misdaad en blaf. We hebben een grote fan hier thuis. Onze zoon van acht verslindt de boeken! Je kunt het nieuwe negende deel hier winnen.

Dog Man: Misdaad en blaf

Dog Man: Misdaad en blaf is het negende deel van de serie van de populaire serie Dog Man. Er zijn meer dan 250.000 verkochte boeken in Nederland. Er komt een Hollywood-film en het heeft drie Kinderjury-nominaties. Het is geschreven en getekend door Dat Pilkey en vertaald in het Nederlands door Tjibbe Veldkamp.

In dit boek is Dog Man ontslagen, want de burgemeester vindt dat honden niet meer bij de politie mogen. Kleine Karel heeft gelukkig een plan: hij zorgt voor een vermomming voor Dog Man. Ondertussen is de gemene opa ook weer allerlei slechte plannetjes aan het beramen. Zou het Dog Man lukken om zich te vermommen zodat hij Opa tegen kan houden?

Bekijk het boek hier

De auteur/illustrator

Toen Dav Pilkey nog op school zat, kwam hij door zijn ADHD en dyslexie vaak in de problemen. Tijdens de vele uren die hij voor straf op de gang doorbracht, tekende hij voor het eerst Dog Man – een superheld die later wereldberoemd zouden worden. Pilkeys boeken staan vol striptekeningen en bevatten geen grote blokken tekst. Daardoor zijn ze ook zeer toegankelijk voor kinderen die moeite hebben met lezen. Inmiddels heeft hij ook het bekende Kapitein Onderbroek geschreven.

Dog man 9

Wat vind ik?

Voor deze recensie heb ik voor het eerst een deel gelezen, onze oudste heeft ze inmiddels bijna allemaal. Ik vind er zelf niet zoveel aan. Er lopen allerlei losse verhaallijnen naast elkaar die uiteindelijk wel in elkaar overlopen. Maar eerlijk is eerlijk. Dog Man heeft er wel voor gezorgd dat onze zoon ging lezen. Hij houdt er niet van, tenzij hij het verhaal wel echt leuk vindt. En dat is nog steeds zo bij Dog Man, dolblij als er weer zo’n boek op de markt is. Inmiddels is hij overgestapt naar de boomhut, maar leest nog steeds deze boeken graag. Ik snap dat wel. Het is spannend, grappig en het gaat over superhelden. Ook ziet het er heel aantrekkelijk uit met al die kleuren en glanzende pagina’s, het is net een strip. Ik zie het dus als een mooie opstap voor kinderen die niet van lezen houden.

Bekijk het boek hier

WIN

Ik mag ook een boek weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen en voor wie. 14 juni mail ik de winnaar. Bekijk ook Dog Man Moeders mooiste.

Er staat een affiliate link in dit blog.