Prehistomuseum Ardennen

Prehistomuseum Ardennen

Als je in de Ardennen bent en je zoekt een kleinschalige educatieve activiteit voor een paar uurtjes, dan zit je bij Prehistomuseum goed. De kinderen mochten verrassend veel zelf doen.

Toen we aankwamen bleek wel dat het museum nog niet zo vaak bloggers op bezoek had gehad. Eigenlijk moesten we betalen, maar gelukkig had ik een brief van het toerismebureau. Daar stond in dat we om 10.00 uur een rondleiding zouden krijgen met een Nederlandstalige gids. We waren er dus heel mooi op tijd. Maar die was er niet. Vervolgens werd er een tijd heen en weer gebeld en moesten we eventjes wachten. Er was dus geen rondleiding, maar we mochten wel op eigen houtje het park in. Door deze start wist ik niet zo goed wat ik van het museum moest verwachten, maar vooral buiten vonden we erg leuk! Hier begonnen we dan ook met ons bezoek.

Prehistomuseum Ardennen

Prehistomuseum ligt in FLÉMALLE – LIÈGE, heel dichtbij Luik dus. Wij gingen er op de terugweg naar huis naar toe, zodat we lekker vroeg terug konden rijden. Maar het was dus ook al deels op de route naar huis, handig!

Het draait in het museum op de prehistorie. Het doel is de ervaring van het mens-zijn laten beleven door de ontmoeting met de prehistorie en de archeologen-animatoren. Daarmee kun je dus ook veel doen: jagen op het schietparcours, dieren en planten zien op de pedagogische boerderij, prehistorische tenten en huizen bekijken, de grot van Ramioul in, het blotevoetenpad lopen en kunst bekijken.

Binnen

Het museum binnen is maar klein, buiten is zeker interessanter. Wel leuk binnen is de VR-bril waarmee je (ook in het Nederlands) allerlei activiteiten moet doen om zo meer te leren over de geschiedenis.

Activiteiten

Elk uur kun je meedoen aan activiteiten die de archeologen van het park aanbieden. Zo hebben wij een prehistorisch licht gemaakt van klei en een demonstratie van vuur maken in die tijd gezien. Het schieten heb ik met onze wat jonge kinderen overgeslagen net als de grot waar je zelf in mocht. Maar het klinkt wel als mooie activiteiten!

Je kon ook een stuk op eigen houtje door het park lopen. Daar hebben we een blotevoetenpad gedaan met z’n drietjes en natuurlijk bezochten we de dieren bij de boerderij. Onze kinderen vonden het doolhof het leukste. Hier moest je steeds een route zien te vinden van Homo Sapiens. Waar hij had gelopen en hoe we onszelf hebben verspreid over de wereld. Heel interessant om met oudere kinderen ook te bespreken!

We zijn ongeveer twee uur in het museum gebleven. Het kan wel langer, maar het restaurant was helaas dicht. Die zit naast een speeltuin, dus met een plekje op het terras zou je ook wat langer kunnen blijven.

Bekijk hier meer informatie.

We kregen de activiteiten van Wallonië België Toerisme.