Rijden op het strand in Denemarken

Rijden op het strand in Denemarken

Als je in West-Jutland bent, is het zeker de moeite waard om met de auto het strand op te rijden. Een bijzonder uitje, want in Nederland kan dat niet zomaar. Zeker handig met jonge kinderen, dan hoef je niet zo lang te lopen en te zeulen met al je strandspullen.

Rijden op het strand in Denemarken

Je kunt op verschillende plekken in Denemarken op het strand rijden. Bijvoorbeeld in Rømø, maar ook in Blokhus en Saltum. Wij gingen naar Tirpitz-Stelling in het zuiden van Jutland en reden op de terugweg naar Landal Seawest langs Vejer. En hier kun je dus ook op het strand rijden! Het was een vrij bewolkte dag toen wij er waren, maar dat maakte het uitje er niet minder op. Wat een leuke belevenis om op het strand te rijden! Dat maak je verder natuurlijk nooit mee. Het zand is goed hard, dus je komt niet vast te zitten. En je kunt netjes achter elkaar opstellen met alle auto’s. We zagen natuurlijk ook allerlei campers en campingbusjes. Lijkt me echt heerlijk om met een camper Denemarken door te rijden en dan op alle stranden waar het mag lekker een dagje te vertoeven. Je hebt alles bij de hand dan, heerlijk!

Het strand van Vejer

Strand Vejer

Plaats Vejer

De plaats zelf is ook ontzettend leuk om te bezoeken. Wij vonden een theehuis met heerlijke koeken en taartjes met daar naast een gemeentespeeltuin. En die vonden onze kinderen toch leuk! Vejer

Het was een speeltuin rond Vikingen, dus onze kinderen konden hun lol op. Er speelden vooral Deense kinderen om ons heen. Het was er in de meivakantie niet druk, maar het zag er wel toeristisch uit. In de zomermaanden is het er vast een stuk drukker.