Alle dagen sneeuw WIN

Alle dagen sneeuw WIN

Alle dagen sneeuw is een prentenboek gebaseerd op de ervaringen van professioneel snowboarder Rachida Aoulad. Het gaat over genderongelijkheid in sport en om dat op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken voor kinderen. Je kunt het winnen.

Alle dagen sneeuw, het verhaal

Amira houdt van sneeuw en sport, als ze wakker wordt kan ze aan niks anders denken. Elke dag zoeft ze vrolijk op haar snowboard over richels en bergen. Dan mag ze haar eerste wedstrijd rijden. Maar ze ziet iets heel geks, bij haar is amper support, terwijl er bij de jongens ontzettend veel publiek staat. En dan wint ze ook nog eens een kleinere beker dan de eerste jongen. Samen met haar vrienden, zowel jongens als meisjes, bedenkt ze een plan om de ongelijkheid aan de kaak te stellen. Zou dat lukken?

Bekijk het boek hier

Over makers

Fleur Pierets (1973) is schrijver en spreker over mensenrechten. Eerder publiceerde ze bij uitgeverij Das Mag Julian en Heerlijk monster. In opdracht van het MOMA in New York schreef ze twee kinderboeken over haar 22-project, waarin zij en haar vrouw wilden trouwen in alle landen waar dat mocht. 

Noëmi Willemen (1983) blogt en knutselt, illustreert kinderboeken en werkt aan een PhD over geschiedenis van het moederen.

Rachida Aoulad (1992) is professioneel snowboarder met Nederlandse en Marokkaanse roots. Ze streeft naar gendergelijkheid in een door mannen gedomineerde discipline.

Alle dagen sneeuw

Wat vind ik?

Ik vind het heel belangrijk dat dit boek er is. Ik verbaas me al jaren over topsport en dat vooral de mannen daar een rol in lijken te spelen. Behalve dan zwemmen en schaatsen wellicht waar de vrouwen in Nederland ook veel aandacht krijgen. Maar blijkbaar is dat bij snowboarden nog niet het geval. Natuurlijk ben ik een groot voorstander van inclusiviteit, gelijkheid en empowerment in de sport. Zo volg ik Keet Oldebeuving al een aantal jaar, ook omdat ze deelnam aan de Olympische Spelen. Persoonlijk kijk ik weinig sport, maar het lijkt mij niet meer dan logisch dat vrouwen op dezelfde plaats zouden moeten staan als mannen. Waarom is daar verschil in? Daarom zijn dit soort boeken voor de bewustwording enorm belangrijk.

Het verhaal zelf vind ik wel wat minder sterk overkomen door het rijmen, wat soms wat ver gezocht lijkt. Het rijmen had voor mij dus niet gehoeven om het een goed verhaal te laten zijn, want dat is het.

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. 22 november mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.