Blauwe planeet - Blue Planet II WIN

Blauwe planeet – Blue Planet II WIN

WIN De BBC geeft in de komende twee jaar vier kinderboeken uit op basis van Sir David Attenboroughs beroemde documentaires: Blue Planet, Frozen Planet, Green Planet en een vierde, nog te produceren serie en boek. Lemniscaat mag het uitgeven en het eerste boek is nu hier te winnen: Blauwe planeet – Blue Planet II

Blauwe planeet – Blue Planet II

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de documentaire serie zelf nog niet heb gezien, wel over gehoord natuurlijk. Maar nu dit prachtige boek in mijn bezit is (dank Lemniscaat!) sta ik te trappelen om de serie Blue Planet te bekijken. Wat een prachtig boek met ook nog eens veel kennis over de oceanen en hoe we er goed voor kunnen zorgen.

Bekijk het hier

Wat vind je in het boek?

In de zee leven meer verschillende soorten planten en dieren dan waar ook op aarde. Maar we weten meer van Mars dan van de oceaanbodem. We kunnen nog zoveel te ontdekken! In het boek ga je mee op reis en ontmoet je wezens die je wildste fantasieën te boven gaan. Zwem achter otters aan door de kelpwouden en doorkruis de oneindige oceaan met de bultrugwalvissen. Ontdek onze Blauwe Planeet aan de hand van alle wonderbaarlijke, ontroerende en humoristische verhalen van de BBC-televisieserie en raak betoverd.

Blauwe planeet

Wat vind ik?

De illustraties in het boek zijn prachtig en heel natuurgetrouw. Je vindt veel informatie in het boek over de fantastische zeedieren, maar ook hoe we de oceanen kunnen beschermen. Het is geschikt voor de bovenbouw van de basisschool. De tekst is vrij pittig, maar voor kinderen vanaf tien jaar goed te begrijpen. Als je het aan de klas voorleest, is het ook handig om wat woorden uit te leggen voor de woordenschat, zoals habitat, architecten en kweekkamers. Fijn dat er af en toe ook grappige stukken instaan, zoals de stripachtige versie van de potvismoeder die moet eten om haar jong te kunnen zogen. Zeker een fijn boek voor aardrijkskunde in de klas! Hier vind je lestips bij het boek.

Bekijk het hier

Win

Je maakt kans op één exemplaar van het boek Blauwe planeet – Blue planet II. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 2 maart mail ik de winnaar.