Blog: Borstvoedingsbingo

Nu ik thuis ben met verlof, maak ik hele andere dingen mee dan voor de klas. Dit blog gaat dus ook niet over het onderwijs. Was je daar wel naar op zoek, klik dan maar snel door naar de andere berichten op de site :). 

Deze week was het 5 mei. Voor mij de tijd om zoals elk jaar naar het bevrijdingsfestival te gaan. Luka, mijn zoon, is nu 7 weken oud. Ik geef volledige borstvoeding. Mijn moeder wilde wel even een paar uurtjes oppassen, zodat ik met mijn vader, zus en haar vriend kon feesten. Heel spannend natuurlijk, de zorg uit handen geven en zelf weg gaan zonder kind.
Alles goed voorbereid, een voorraadje gekolfd, zodat m’n moeder de fles kon geven, ik kon gaan.

Maar dan moet je op de voedtijd zelf kolven. Waar kan dat dan? Online werd ik eerst niet veel wijzer. Werd dat dan toch een vies wc’tje ergens in een aftands cafe?
Gelukkig vond ik na wat zoeken dat je op festivals bij de EHBO kunt kolven. Je moet het maar net weten.
Gewapend met grote rugzak vol kolftools toog ik naar de EHBO. Ik werd er heel netjes geholpen. Ik kreeg een zachte bank, een afdekscherm en een kraan om alles om te spoelen.

Er gaat een wereld voor me open. De wereld van het borstvoeden. Je kunt overal voeden, maar even wennen is het wel. Ik ben niet preuts, maar wat vinden anderen ervan om je shirt open te gooien om je baby te voeden?

Ik heb al een aantal gekke plekken gehad om te voeden. Ik kreeg het idee om er een bingokaart van te maken.
Wie maakt deze kaart vol? En wie weet nog meer gekke kolf- en voedplekken?

Borstvoedingsbingo