De dikke piraten van hiernaast

De dikke piraten van hiernaast WIN

De piraten van hiernaast is als film in de bioscoop! Ik ben nog niet geweest en heel benieuwd, want het boek De dikke piraten van hiernaast van Reggie Naus met drie boeken in één is heel erg leuk. Je kunt het winnen!

De dikke piraten van hiernaast

In De dikke piraten van hiernaast staan maar liefst de drie eerste boeken uit de populaire serie De piraten van hiernaast. De boeken heten: De piraten van hiernaast, Zwaarden en zweefmolens en De ninja’s van de overkant.

Op een dag hoort Michiel een hoop kabaal buiten. Als hij gaat kijken, gelooft hij zijn ogen niet: naast hun huis verrijst een houten bouwwerk dat nog het meest op een schip lijkt. En dat is nog niet eens het vreemdste. Zijn nieuwe buren zijn namelijk piraten!
Michiel wordt algauw vrienden met Billy, de zoon van piratenfamilie Donderbus. Hij moet wel steeds uitkijken dat Roy de waakhaai hem niet te pakken krijgt. En Opa Donderbus kun je beter niet boos maken. Maar één ding is zeker: Michiel hoeft zich nooit meer te vervelen!

Bekijk het boek hier

Michiel beleeft met zijn piraten buurjongen Billy allerlei avonturen, dus hij hoeft zich geen dag meer te vervelen. In het eerste verhaal leert hij de piratenfamilie naast hem kennen en zorgt hij ervoor dat ze in zijn woonplaats mogen blijven.

In het tweede verhaal gaat Michiel samen met de piratenfamilie naar een piratenpretpark. Maar ze zijn het niet echt gewend om naar een pretpark te gaan en dan raken ze opa ook nog kwijt…

In het laatste verhaal van het boek komen er niet alleen piraten, maar ook nog ninja’s in de buurt wonen. Maar ze kunnen niet zo goed met elkaar omgaan en de buurt is er ook niet zo blij mee. Zou dat wel goed gaan?

Wat vind ik?

Het zijn heerlijk komische verhalen. Door de toon van het boek kun je je goed inleven in Michiel, je zou zelf wel een piratenfamilie in de buurt willen hebben! Het is vlot en makkelijk geschreven, dus ook zeker geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden. Het lijkt me heerlijk om voor te lezen en dan de piratentypes na te doen. De illustraties zijn grappig, herkenbaar en heel mooi gemaakt door Mark Janssen. Ik denk dat veel jongens ervan zullen smullen, maar ook meiden willen het graag lezen.

Piraten van hiernaast

Winnen

Maak kans op een exemplaar van deze mooie omnibus. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 15 september mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.