De Kersthaas

De Kersthaas WIN

Hoeraaaa, een nieuw boek van de makers van de NEEhoorn! Een kerstboek deze keer, hoe leuk is dat?! Je kunt het ook winnen, dus doe snel mee, zodat je ‘m nog op tijd hebt voor het kerstdiner. Leuk voor kleuters en groep 3, want er staat wat minder tekst in dan bij de NEEhoorn.

De Kersthaas

De zoon van de Kerstman lijkt niet op zijn ouders. Hij houdt helemaal niet van warme chocolademelk, sleeën en sneeuw. Hij wil ook helemaal geen kerstman worden! Dat vindt zijn moeder verschrikkelijk… De jongen houdt veel meer van lente, hazen en gekleurde eieren. Eigenlijk wil hij het liefste Paashaas worden wanneer hij later groot is. Maar ja… Dat ziet zijn vader natuurlijk helemaal niet zitten. Zijn zoon moet hem beslist opvolgen als Kerstman, het is immers al eeuwen een familietraditie. Maar dan bedenkt de jongen een list, zou het dan toch lukken om kersthaas te worden?

Bekijk het boek hier

Over de makers

MARC-UWE KLING is songwriter, succesvol auteur én cabaretier. Hij studeerde filosofie en drama aan de Freie Universität Berlin. Zijn kinderboek De NEEhoorn werd een internationale bestseller.

ASTRID HENN werkte na haar studie als ontwerper bij een Hamburgs reclame. Tot ze daar genoeg van had. Sindsdien illustreert ze mooie boeken. Bijvoorbeeld over de prinses die neuspeutert, paashazen, over oma’s die het hele internet kapot hebben gemaakt of over eigenzinnige eenhoorns.

JAAP ROBBEN schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Hij veroverde met zijn romandebuut Birk boekhandel, lezer en recensent. Birk werd onder andere bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs. Zomervacht haalde de longlist International Booker Prize 2021. Ook voor zijn vertaling van De NEEhoorn van Marc-Uwe Kling ontving Jaap Robben veel lof.

Wat vinden wij?

De kersthaas

Onze dochter is dol op de NEEhoorn, ze herkende de illustraties meteen. Dit boek is qua tekst een stuk korter, wel fijn voor kleuters. Het is ook grotendeels op rijm wat fijn voorleest. Natuurlijk staan er ook allerlei grapjes in, zoals de kerstman die in zijn eigen huis ook door de schoorsteen komt waardoor de hele kamer meteen vies is. De kerstelfen lopen rond met allerlei protestborden, zoals dat ze minimumloon eisen, ook erg grappig voor volwassenen. Ik denk dat het hier nog heel vaak voorgelezen zal worden…

Win

Je maakt kans op het boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 12 december mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.