ANWB Streetwise Verkeersweek

ANWB Streetwise Verkeersweek

Wil je een keer een projectweek doen door de hele school? Denk dan eens aan de ANWB Streetwise Verkeersweek vol leuke challenges voor de leerlingen over het verkeer. De week draait om ‘naar buiten gaan’ en samen met klasgenoten de handen uit de mouwen steken om bij te dragen aan verkeersveiligheid.

Waarom een verkeersweek?

Straten zijn druk, zeker rondom school. Ik merk het zelf als ik onze kinderen naar school breng, overal auto’s en fietsers die er tussendoor proberen te komen. Het is echt van belang dat kinderen leren om op een veilige manier te kunnen bewegen in het verkeer.

Verkeersweek

Hoe werkt het?

Tijdens de Streetwise Verkeersweek gaan de leerlingen een Streetwise missie aan. Ze werken samen aan de opdrachten door te observeren, informatie te verzamelen en de buurt te bewaken. Een groot deel van de missies is ook thuis waar de kinderen informatie verzamelen over hun buurt. De Streetwise Verkeersweek heeft acht verschillende missies. Deze acht missies zorgen ervoor dat kinderen de kans krijgen om alle badges te verzamelen, maar ook om elk jaar iets nieuws te leren.

In de online omgeving gaat de klas op verkeersmissie. Samen met hoofdpersoon Robin duiken ze in belangrijke verkeersthema’s en gaan ze verkeerschallenges aan. Klik op de missie die bij jouw groep hoort en doe eerst challenge één klassikaal. Doe later in de week challenge twee, hierbij krijgen de leerlingen een opdracht voor thuis mee.

verkeersweek

Leerdoelen

De kinderen behalen tijdens de verkeerweek een aantal lesdoelen behorend bij de leerlijn verkeer.

verkeersweek

Waar vind je het?

De Verkeersweek is niet los te boeken. Als je Streetwise Praktijk of Streetwise Digitaal boekt, krijg je de Verkeersweek als Extra bij. Na aanschaf van de digitale Streetwise verkeersmethode krijg je via Basispoort toegang tot de online Streetwise omgeving met alle lesmaterialen, waaronder de Verkeersweek. Deze lessen zijn volledig beschikbaar voor het digibord en kunnen ook geopend worden op de laptop/Chromebook.

Dit is een #jufmaikead