Educatieve schoencadeautjes

Educatieve schoencadeautjes

Sinterklaas komt weer in het land, onze kinderen hebben de verlanglijstjes al klaar. Helaas voor ons staan daar nogal dure cadeaus op en ook veelal van plastic. Gelukkig zijn er ook leuke educatieve schoencadeautjes te koop voor een fijne prijs. Ik geef je wat tips.

Educatieve schoencadeautjes tips

Puzzelen maar!

Puzzels zijn er natuurlijk in allerlei vormen en maten, geschikt voor verschillende leeftijden. In de kleuterklas worden ze ook vaak ingezet voor allerlei lesdoelen. Van eenvoudige houten puzzels met grote stukken voor de kleintjes tot complexe 3D-puzzels voor oudere kinderen. Deze cadeautjes dagen het denkvermogen van kinderen uit en bevorderen probleemoplossend denken. Ze leren ook uitgestelde aandacht, geduldig te zijn en door te zetten, wat waardevolle vaardigheden zijn voor het leven.

Knutselen

Natuurlijk blijft knutselen ook altijd gewild, daar is ook van alles voor te vinden in goede prijzen. Of het nu gaat om schilderen, tekenen, kleien of het maken van sieraden, knutselsets zijn er in overvloed en bieden een scala aan creatieve mogelijkheden. Kinderen zijn vaak al heel blij met mooie nieuwe stiften.

Constructiespeelgoed

Laat de creativiteit van kinderen bloeien met constructiespeelgoed. Bijvoorbeeld bouwblokken, technisch materiaal, of van ijzer. Dit bevordert niet alleen de fijne motoriek, maar ook het ruimtelijk inzicht en sluit aan bij de technieklessen op school.

Ander educatief speelgoed

Vergroot de creativiteit van de kinderen met allerlei mooi educatief speelgoed, zoals het klassieke hamertje tik, insteekmozaïek en doeboeken. Vooral dat laatste vindt hier thuis gretig aftrek, helemaal als er ook stickers bij zitten.

Buitenspeelgoed

Misschien wat minder voor in de schoen, want groot, maar buitenspeelgoed is wél leuk voor pakjesavond. Al zijn er ook kleine pakjes te koop, zoals een insectenpotje om op onderzoek uit te gaan buiten. Het weer is wellicht minder nu, maar je kunt het nu alvast geven voor komende zomer. Leuk voor bij de hangmatstandaard. In de herfst blijft het wel leuk om bellen te blazen, te springtouwen en te spelen met stoepkrijt.

Wat zijn jouw tips voor educatieve schoencadeautjes? 

Dit is een #jufmaikead