Downloaden: QR-kaarten voor Kerst

(Door Suzanne) Sinterklaas is op de weg terug naar Spanje en alle klassen worden in no-time omgetoverd in kerstsfeer. Daar horen natuurlijk ook weer nieuwe QR-kaarten bij. Hierbij een download met QR-kaarten over het thema Kerst voor de kleuters. 

Thema Kerst

Bij het thema Kerst kun je als leerkracht vast eindeloos veel activiteiten bedenken. Wat dat betreft is het jammer dat dit thema maar twee weken duurt, voordat het vakantie is.
Om de leerlingen ook zelfstandig binnen dit thema te laten werken, met een iPad of tablet, heb ik deze serie QR-kaarten gemaakt. Wat kun je verwachten van deze serie?

Het kerstverhaal

Natuurlijk mag het kerstverhaal niet ontbreken in deze serie. Ik ben zelf groot fan van Dick Bruna, dus heb ik gekozen voor zijn kerstverhaal. Aan de hand van de welbekende tekeningen van Dick Bruna wordt het kerstverhaal verteld. De papieren versie van dit boekje is op rijm en zeker ook een aanrader voor in je klas.

Muziek

Muziek hoort bij Kerst en de clip van Kinderen voor Kinderen is bij ons in de klas ieder jaar een hit. Deze clip vind je terug via een van de QR-kaarten. Een andere QR-kaart verwijst je door naar een reeks kerstliedjes van de mini-disco. Bekende Engelse liedjes die zijn vertaald in het Nederlands en voorzien van een gezellige animatie. Naast liedjes zit er ook deze keer weer een dansinstructie in de serie. Even bewegen tussendoor is altijd fijn!

Filmpjes

Er zijn twee kaarten met een link naar een filmpje. In het eerste filmpje wordt het prentenboek “Rikki wil een kerstboom” voorgelezen. Het tweede filmpje is een korte animatiefilm over een kleine kerstman die uit de boom valt, omdat hij koekjes wil eten. Een grappig filmpje om even lekker bij te ontspannen.

Spelletjes

Tot slot heb ik aan deze serie zes verschillende spelletjes toegevoegd, zodat de kinderen ook echt zelf aan de slag kunnen. Je kunt kiezen uit memory, stippen verbinden, je eigen kerstboom versieren en een kleurplaat kleuren. Nieuw in deze serie is het spelletje “zoek de tien verschillen”. Voor de kinderen van groep 2 zit er, net als bij de QR-kaarten van Sinterklaas, een mozaïekspel bij, waarbij ze letters moeten zoeken.

Download ze vlug, want voor je het weet is het vakantie.
Veel plezier ermee en alvast hele fijne feestdagen gewenst!

KLIK HIER OM DE QR-KAARTEN VOOR KERST TE DOWNLOADEN

 

QR-kaarten kleuters thema kerst