Even voorstellen: gastblogger Monique

Monique is alleenstaande moeder van 2 meiden (11 en 13 jaar). Ze is leerkracht van groep 5 in het hoogbegaafdheidsonderwijs en zal voor jufmaike.nl gastbloggen. 

Gastblogger Monique

Op de facebooksite van Maike stond een oproepje voor gastbloggers. Na eerst met haar gemaild te hebben, gaan we het proberen en zien we wel waar het schip strand. Ik ben een alleenstaande moeder met 2 fantastische, soms grijze haren bezorgende meiden van 11 en 13 jaar. Wij wonen in een Limburgs dorpje vlakbij grote steden. Daarnaast wonen er bij ons nog 2 kippen, 2 konijnen (mannetje, vrouwtje) en 2 katten (broer en zus). Vrouwen voeren de boventoon in ons huishouden dus ;).

Speciaal onderwijs

Na mijn afstuderen aan de Pabo in ’96 ben ik altijd werkzaam geweest in het onderwijs. Via vervangingen in het speciaal onderwijs (REC 4) terecht gekomen. Voor mij was dit een bewuste kinderen om met deze doelgroep te gaan werken. Sinds 2008 ben ik van school veranderd en terecht gekomen in een andere vorm van speciaal onderwijs, hoogbegaafdheidsonderwijs.

Hoogbegaafdheidsonderwijs

Bij aanvang hadden we helemaal niets, geen materiaal, geen boeken, geen laptops maar wel een visie en een missie plus een groepje gemotiveerde collega’s die nog nooit eerder met elkaar gewerkt hadden. Een uitdaging op alle vlak. Mijn huidige baan biedt veel afwisseling, het is pittig maar ik vind dat wel leuk. Houdt de boel levend. Daarnaast vind ik het volgen van (na/bij)scholing ook erg leuk, hier doe ik vaak veel ideeën op die ik probeer toe te spitsen op mijn groep.

Hobby’s

Ook struin ik graag het internet af, lees ik vakliteratuur en snuffel graag in boekenwinkels. Naast dit alles ben ik graag buiten te vinden, wandelen, rennen, in de tuin werken. Met mijn meiden ga ik er vaak op uit en ondernemen we van alles. Voor mij is een glas dat voor de helft gevuld is altijd halfvol. Hopelijk laten mijn blogs je mogelijkheden zien die je in de je eigen groep zou kunnen toepassen en krijg je ook nieuwe ideeën.