Gelezen boeken in de vakantie

Zomervakantie is DE tijd om boeken te lezen. En ja, met kind en site lees ik ook nog aardig wat :). Natuurlijk lazen we ook veel voor. Onze gelezen boeken in de vakantie

Gelezen boeken in de vakantie

Door mij

In de vakantie lees ik veel kinderboeken, beroepsdeformatie ;), maar ik pak natuurlijk ook grote-mensen-boeken. Deze boeken heb ik gelezen.

Paper Towns

Paper Towns

Eindelijk weer een boek van John Green gelezen: Paper Towns. Ik vond het minder mooi dan Weeffout in onze sterren en het kostte me wat moeite om er doorheen te komen, maar ik ben blij dat ik dat toch heb gedaan. Het boek gaat over de zoektocht van Q naar Margo die van de een op andere dag verdwenen is. Aan het einde heel spannend, gaat Q haar vinden?

Vier plus één

Vier plus een

Ik had nog nooit een boek van Jojo Moyes gelezen, dat werd dus ook wel echt tijd! Op Instagram hoorde ik al dat dit zeker niet haar mooiste boek is, dus ik moet Leven met jou ook maar eens gaan lezen. Ik werd snel gegrepen door het verhaal en wilde snel verder lezen om te zien hoe het nu met het gezin zou gaan.
Jess is schoonmaakster en moeder van twee kinderen, een puberzoon en een meisje met groot talent voor wiskunde. Ze heeft amper geld, maar doet er alles aan om het leven beter te maken voor haar twee kinderen. Razendspannend!

Vals

Vals

Ik ben dol op tiener- en young-adult boeken. De boeken van Mel Wallis de Vries lees ik dan ook graag en heb ik meestal binnen een dag uit. Vals is het deel waar ook een musical van gemaakt is. Tienerperikelen, heel veel spanning en mysteries komen voorbij in dit boek. Ik vind alle boeken die Mel Wallis de Vries maakt even goed. Deze is dus ook weer razend spannend en moeilijk om weg te leggen.
Vier vriendinnen gaan naar een huisje in de Ardennen in de kerstvakantie. Ze hebben het gezellig en kibbelen totdat er een verdwijnt…

Zij, jij en ikGelezen door de peuter

Natuurlijk lezen we ook heel veel voor. In de vakantie hadden we wat boeken mee, (zie ook de vlogs op mijn YouTube kanaal) en thuis lazen we ook veel. Ik heb de stapel er even bij gepakt.

Kuiken en de zee

Kuiken en de zee

Bij de zomer hoort de zee. Het blauwe kuikentje wil graag naar zee. Ze vraagt aan haar oma (Oma Kip) of ze mee mag naar zee. Oma weet wel hoe de zee is. Tijdens het boek lees je telkens een andere eigenschap van de zee. Het boek is op rijm, altijd fijn voor peuters en kleuters.

Boer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee blijft ook een van zijn favorieten. Onze peuter is dol op Boer Boris en naar zee gaat uiteraard ook over een zomerse dag. We kennen ‘m samen bijna uit ons hoofd, zo vaak hebben we ‘m al gelezen.

De hongerige trol

De hongerige trol

De hongerige trol is zo leuk! En nog niet zo lang uit. Hij wil wel eens wat anders eten dan geit, een lekker kindje bijvoorbeeld. Gelukkig krijgt hij dat niet voor elkaar, de kinderen zijn hem te snel af. Er zit veel herhaling in het boek en alles is op rijm. Daarnaast zijn de illustraties prachtig en zitten er leuke grapjes in. Echt een aanrader! Ook voor de Kinderboekenweek :).

De sproeipoeper

De sproeipoeper

Voor de prijs hoef je het niet te laten (€4,99) en voor de titel ook niet ;). De sproeipoeper hebben we ook al vaak voorgelezen. Wederom een topboek met leuke weetjes over dieren. Poep is natuurlijk hilarisch voor peuters en kleuters, maar als je daar niet zo van houdt, staan er ook leuke andere weetjes in.

Heb jij misschien Olifant gezien?

Heb jij misschien Olifant gezien?

Soms is hoe simpeler, hoe beter. Hoewel het verhaal wel echt behoorlijk doordacht is. Dit boek is van dezelfde illustrator als De hongerige trol, maar David Barrow heeft dit prentenboek ook zelf geschreven. Ook al weet je na een keer lezen alle grapjes van het boek wel, toch bleef het voor onze peuter grappig dat de olifant zich verstopt op hele simpele plekken. Ik vind de illustraties wel echt prachtig en zou ze zo allemaal aan de muur willen hangen.

Tellen met de krijtjes

Tellen met de krijtjes

Yes! Er is een krijtjes boek voor jonge kinderen! Voor onze peuter waren de ‘echte’ krijtjes boeken nog wat te moeilijk. En hij is wel volop met tellen bezig.

Lees ook: LEUK VOORLEESBOEK VOOR DE VAKANTIE: DE GROETEN VAN DE KRIJTJES

De krijtjes mopperen er tijdens het tellen van de andere krijtjes ook lekker op los. Het lijkt dus zeker wel op het ‘echte’ verhaal van de krijtjes. Je helpt Teun, de baas van de krijtjes, met het zoeken van alle krijtjes die hij kwijt is. En ondertussen leer je tellen tot en met 10.

Lees ook: NATIONALE VOORLEESDAGEN: DE KRIJTJES STAKEN

Wat zit er in je buik, mama?

Wat zit er in je buik, mama?

Onze nieuwe aanwinst is Wat zit er in je buik, mama? En hij is echt heel leuk! Ik moest ‘m eerst twee keer voorlezen, daarna las hij het drie keer zelf. Vervolgens vroeg hij mij: ‘Zit er een inktvis in je buik?’ En, staat niet eens in het boek: ‘Heb je een iglo in je buik?’ De mama heeft namelijk iets speciaals in haar buik en haar zoontje raadt wat het is. Met flapjes om de buik (die ook groeit naarmate de bladzijdes verder gaan) telkens open te maken. Flapjesboeken blijven natuurlijk heel lang leuk.

Woezel & Pip – Naar school

Woezel & Pip - Naar school

Ja natuurlijk, Woezel & Pip moeten ook naar school. Twee grote vrienden van elk jong kind, spreekt ook goed aan om te lezen over voor het eerst naar school gaan. Natuurlijk vinden ze het spannend, maar het wordt een hele leuke dag. Het is veel tekst, maar er wordt dan ook precies uitgelegd wat je op school allemaal doet.

Het bi-ba-baby-boek

Het bi-ba-baby-boek

Dit boek lezen we nu ook regelmatig voor om onze peuter voor te bereiden op de komst van zijn zusje. Fijn dat erin staat dat het ook tegen kan vallen als de baby er is, want er kan natuurlijk niet meteen mee gespeeld worden. Zoals we van Marianne Busser en Ron Schröder gewend zijn, is alles op rijm. Fijn voor peuters!

Ik post ook vaak tips voor boeken op mijn Instagram. Meer reviews vind je op de speciale review pagina. 

Koop de boeken bij Libris (affiliate link). 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren