Gezonde voedingsstoffen in sapjes

Gezonde voedingsstoffen in sapjes

Zoals je wellicht weet, ben ik al een tijdje bezig met gezonde voeding en goed voor mezelf en mijn lijf zorgen. Ik doe drie keer in de week aan krachttraining (en voorheen wel eens elke dag). Dan is gezond eten en drinken extra belangrijk. Zeker om ook je immuunsysteem een boost te geven met al die virussen in de klas. Ik probeerde dan ook de Sport box uit vol gezonde sapjes. Nu drinken we het met het hele gezin, omdat er veel gezonde voedingsstoffen in sapjes zitten. 

Gezonde voedingsstoffen in sapjes

Sapje

Ik kreeg allerlei sapjes opgestuurd van Sapje. Dit zijn 100% biologische slowjuice groentesapjes, gebotteld in glazen flesjes . Ze leveren de flesjes met bevroren sap dagelijks in heel Nederland en België. Je kunt het dus lang bewaren en een voorraadje aanleggen. Minimaal 85% van het flesje bestaat uit rauwe groente. Met wat fruit, kruiden en specerijen wordt het op smaak gebracht. Wat ik ook heel fijn vind: alle ingrediënten zijn 100% biologisch, seizoensgebonden en grotendeels afkomstig van lokale leveranciers. Deze periode krijg je dus groentes die in dit seizoen te vinden zijn en ook nog eens van lokale ondernemers. Goed voor de natuur en de ondernemers dus.

Verschillende boxen

Je kunt uit verschillende boxen kiezen. Zo kun je een detox sapkuur doen. Hiermee kun je een of meerdere dagen vooral biologisch, slowjuice groentesap drinken en zo je lichaam wat rust geven. Ik hoor wel eens dat sportscholen dit aanraden om mee te starten als iemand wil afvallen. Ik heb er zelf niet voor gekozen, omdat ik nu eigenlijk teveel afval. Ik ben zo gewend geraakt aan koolhydraatarm eten dat ik nu een balans aan het zoeken ben met juist meer eten. Ik heb niet veel vet meer op mijn lijf en moet, zeker op trainingsdagen, extra eten om niet verder af te vallen. De voedingsdeskundige van de sportschool helpt mij daarbij en daar ben ik heel tevreden over.

Sportbox

Sportbox Sapje

Daarom koos ik ervoor om de sportbox uit te proberen. Om mijn immuunsysteem wat op te peppen met extra vitamines, fijn na het sporten. Ik kreeg netjes op tijd een mail met een tijdsvak van twee uur: van 8.00 tot 10.00 uur. Vervolgens kreeg ik een sms met deze bevestiging. Op de dag zelf werd ik iets voor achten ook nog een telefoontje dat de chauffeur er was en of wij wakker waren. Heel netjes! De flesjes werden in een stevige doos geleverd, helemaal bevroren. Ik kreeg er een goede beschrijving bij wat ik vervolgens moest doen. Een aantal flesjes legde ik in de koelkast, die kun je een week bewaren, een aantal op het aanrecht om te ontdooien en de rest in de vriezer. Het ontdooien klopte precies met de aangegeven tijd, dus in de middag kon ik m’n eerste sapje drinken.

Wat vind ik?

Sapje

De smaken van de sapjes verschillen behoorlijk. Zo ben ik zelf niet zo’n fan van tomatensap en een van de sapjes smaakt precies zo. Maar die vindt mijn man dan weer heerlijk, hij drinkt nu ook elke dag een sapje. Ik voel me fit en gezond en vind het wel makkelijk om aan alle voedingsstoffen te komen. Zeker op dagen waarop ik wellicht wat minder groente overdag eet. Dan neem ik het bij de lunch als extraatje naast een simpele boterham bijvoorbeeld. Andere sapjes vind ik wel echt lekker. Zo valt me die met bietensap me erg mee! Ik vind bietjes echt niet lekker, maar het sapje ermee wel. Mijn favoriet is die met watermeloen, die is ook het zoetste, dus niet zo gek, ik ben echt een zoetekauw ;). Maar zelfs de rest van de familie drinkt nu mee. Mijn man vindt het ook fijn om elke dag een sapje te pakken voor de vitamines. En onze oudste eet niet graag groente, maar ook het bietensapje vond hij best lekker. Die gaat er dus wat makkelijker in.

Dit is een #jufmaikead.