Het inoefenen van regels

 

Regels in de klas zijn ontzettend belangrijk voor je klassenmanagement. Vooral in de eerste weken van het schooljaar is het inoefenen van regels belangrijk. Ik heb een tip voor je. 

Lees ook: regels opstellen met je klas.

De regels

Je kunt met de kinderen van je klas de klassenregels opstellen. Ook kleuters weten wel hoe ze het graag hebben in de klas. Om de eerste weken goed door te komen met je klas, heb ik wat belangrijke basisregels opgesteld. Deze regels zullen je helpen in je eigen klassenmanagement.

Download hier de regels voor mijn klas

Het inoefenen

Ik heb een formulier gemaakt waarop staat: de regel van de week, dit kunnen wij goed. Het formulier lamineer ik. Ik heb allemaal kaartjes gemaakt met een regel met picto’s, zodat de kinderen dit ook begrijpen. De kaartjes en het formulier lamineer ik. Het formulier hang ik op een goed zichtbare plek op in de klas. Elke week plak ik een regel op het formulier. Het beste kun je een regel opplakken waar je je aan stoort, of waarvan je vindt dat die aandacht verdient.

Op die regel ga ik extra letten die week. Met een whiteboard stift kun je op het gelamineerde formulier schrijven. Onder de regel van de week schrijf ik de naam van een leerling die zich goed aan de regel houdt. De kinderen die aan het einde van de dag op het formulier staan, krijgen een sticker.

Download hier het formulier met: regel van de week, wij kunnen goed

Download hier de regels in picto’s