Hoe doe je het toch allemaal?

Hoe doe je het toch allemaal?

Ik krijg regelmatig de vraag: Hoe doe je het toch allemaal? Ik ben moeder, juf, blogger en zwanger van de tweede. Tja, hoe doe ik dat allemaal? 

Het zijn behoorlijk wat ballen die ik in de lucht houd, maar het lukt me voor zover prima, al zeg ik het zelf ;).

Hoe doe je het toch allemaal?

Op een heleboel cafeïne. Nee hoor, grapje, daar mag ik nu niet eens zoveel van tijdens de zwangerschap.
Laat ik voorop stellen dat bloggen helemaal mijn passie is. Ik typ dit blog terwijl ik even een paar dagen me opgesloten heb in een hotel en ik geniet er met volle teugen van. En als iets je passie is, zet je er veel voor opzij en steek je er veel uur in. Voor mij is het dus ook ontspanning na een dag werken voor de klas. Ik maak mijn hoofd ermee leeg en kan alles wat ik mee maak beter van me af laten glijden. Inmiddels is bloggen ook deels mijn werk, maar dan wel werk waar ik veel energie van krijg, hoe mooi is dat? Lesgeven vind ik ook nog steeds heel leuk, doe ik ook met plezier.

Lees ook: EEN WERKDAG VAN JUF MAIKE

Energie

Ik merk ook dat ik over het algemeen veel energie heb. Natuurlijk moet ik ook wel eens bijkomen of even goed uitrusten. Daarom heb ik nu ook zoveel blogs vooruit geschreven, zodat ik straks echt vakantie kan nemen. Maar zelfs tijdens de eerste weken van deze zwangerschap ging het qua energie best goed. Ik kan dus hard werken en dat vind ik ook fijn om te doen. En op dagen dat ik wat meer moe was, plande ik een blog van een van de leden van mijn bloggersteam in. Daar hoefde ik dan net iets minder aan te doen dan zelf een blog schrijven.

En het moederschap?

Op de dinsdagen (dat wordt de vrijdag na de zomervakantie) ben ik thuis met ons zoontje. Ik zorg er dan altijd voor dat we samen iets ondernemen. Knutselen, iets bakken, naar de stad, kinderboerderij of naar de speeltuin. Ook speelt hij een tijdje zelf in de speeltuin bij ons voor of in huis, kan ik weer een paar uurtjes werken en leert hij alleen spelen. Ik werk dan dus zeker niet de hele dag, zodat ik hem ook aandacht kan geven De verdere zorg rond onze peuter deel ik met mijn man. De ene keer breng ik hem naar bed, de andere keer mijn man. Met een tweede erbij zal alles binnen het gezin weer veranderen, maar daar vinden we vast ook weer een weg in. In de weekenden werk ik ook vaak zo’n twee uur per dag, de rest van de tijd is voor het gezin. En sinds kort hebben we een schoonmaker, zodat ik dat in ieder geval niet meer zelf hoef te doen.

Werken en bloggen?

Ook op werkdagen voor de klas komt een blog online. Ik sta dan vaak om 5.30 uur op om alvast een blog voor die avond te schrijven. Dit werkt voor mij en bevalt me goed, hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn. Zo heb ik ‘s avonds de tijd voor het gezin en om bijvoorbeeld af te spreken met een vriendin of te sporten. Op de andere avonden neem ik dan vaak de mail door. Vind ik net wat minder intensief dan blogs schrijven.

Zo weet je hoe ik alle ballen omhoog houd. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Hoe combineer jij het gezin met je werk? 

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren