Hoe ik werk, zorg en bloggen ga combineren

Hoe ik werk, zorg en bloggen ga combineren

Ik vind het leuk om af en toe ook wat persoonlijker te bloggen. Vandaag neem ik jullie mee in hoe ik werk, zorg en bloggen ga combineren dit schooljaar. 

Hoe ik werk, zorg en bloggen ga combineren dit schooljaar

School

Ik sta nog maar twee dagen in de week voor de klas, op maandag en dinsdag. Mijn duo werkt dus de woensdag, donderdag en de vrijdag. Op deze dagen geef ik les, doe ik een deel van alles wat nodig is voor de klas en neem ik elke week deel aan een leerteam. Dit jaar werken we voor het eerst in een leerteam. We hebben dan een uur per week (iedereen, dus ik ook met maar 2 dagen) om in een groepje van 8 personen onderzoek te doen, schoolse zaken te bespreken en ons onderwijs te ontwerpen. Ik ben hier heel benieuwd naar en vraag me af hoe ik alles in die twee dagen per week werken gedaan krijg. Komt vast goed.

Bloggen

Op woensdag heb ik de hele dag om voor mijn site te werken. Inmiddels werk ik hier meer uur aan dan voor school. Op donderdagochtend werk ik ook sowieso voor de site. En verder heel veel tussendoor, zoals in de avonden en ook in het weekend. De site wordt dan ook steeds succesvoller, dus verdien ik er als ZZP’er ook wat mee.

Opvang

We hebben een zoontje van 3 jaar, dus die wordt opgevangen als ik werk. We hebben het als volgt geregeld: op maandag gaat hij de hele dag naar een gastouder. Op dinsdag gaat hij ‘s morgens naar de peuterspeelzaal en ‘s middags naar de gastouder. Op woensdag is hij de hele dag bij mijn moeder. En op donderdagochtend gaat hij ook naar de peuterspeelzaal. Het werk voor hem, dus ook voor ons.

Op donderdagmiddag en de hele vrijdag ben ik dus met hem thuis. Dan werk ik vaak ook wel een beetje aan mijn site, zoals mailtjes versturen. Maar ik zorg er ook voor dat ik hem aandacht geef, dat verdient hij. In het weekend schrijf ik vaak wel een blog per dag, verder ben ik er voor het gezin. Dat we nu een schoonmaakster hebben voor het huishouden geeft me veel rust en de gelegenheid om ook wat meer te doen met mijn gezin.

Lees ook: HOE DOE JE HET TOCH ALLEMAAL?

Zwanger

Nu ben ik natuurlijk ook zwanger en ga ik in november met verlof. Ik kan dan ook als ZZP’er met verlof gaan en krijg een deel van de verdiensten van de site vergoed in een “uitkering”. Hoe ik het precies met mijn site ga regelen weet ik nog niet, daar ga ik nog eens goed over nadenken ;). Na het zwangerschapsverlof neem ik nog ouderschapsverlof op van onze peuter. Dan ben ik dus een aantal maanden thuis waarin ik hopelijk wel kan blijven schrijven.

Meer persoonlijk?

Vind je het leuk om wat meer van mijn hele leven te zien? Ik post regelmatig wat op Instagram en Instagram Stories. Niet alleen schoolse zaken, maar ook wat ik privé en voor de site doe.

Ook post ik steeds vaker filmpjes op mijn Youtube kanaal.

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren