KreaDoe: tips voor in de klas

KreaDoe: tips voor in de klas

Afgelopen zondag was ik op KreaDoe, het grootste DIY-event van de Benelux! Ik was bij de influencers spot waar ik leerkrachten tips mocht geven uit de leerkracht scheurkalender 2020. En ik vond wat leuke dingen voor in de klas op de beurs.

KreaDoe: tips voor in de klas

Het viel me op dat er heel veel haakwerk, wolbewerking en scrapbooking was. Dat zijn blijkbaar DE trends op DIY gebied van deze tijd. Ik ben dus maar een kort rondje over de beurs gegaan en probeerde vooral te zoeken naar dingen voor in de klas. Ik heb wel wat toffe dingen gezien. Je kon ook ontzettend veel workshops volgen. Wel een aanrader om voor volgend jaar in de gaten te houden.

POSCA stiften

POSCA stiften

Mijn oog viel meteen op de POSCA stiften. Het is eigenlijk verf in een stift. Je kunt er hele mooie creaties mee maken op allerlei soorten ondergoed, zoals hout, glas, steen, etc. Van glas kun je het zelfs weer afpoetsen, met vernis eroverheen blijft het netjes zitten. Dit lijkt me ideaal voor cadeautjes, zoals voor moederdag en einde van het schooljaar cadeautjes. Ik maak dan vaak cadeautjes met textielstiften, maar dit lijkt me ook echt ideaal! Ter plekke maakten ze de mooiste creaties, echt tof om te zien!

Foam klei en silk clay

Silk clay

Ook zo’n trend van nu onder kinderen: foam Clay en silk Clay, bekijk het hier.  Dit is aan de lucht drogende klei en met de balletjes klei maak je er een extra leuk feestje van. Je kon er allerlei DIY pakketten voor kopen. Dat lijkt me ook een keer leuk om in de klas te doen. Tip: nodig eens een ouder uit in de klas die veel DIY projectjes thuis doet. Heb je meteen iets voor het oefenen van de motoriek ;). Leuke win-win!

Self love jar

Self love jar

Mahwish van mammiemammie.nl was mijn buurvrouw op de spot. Zij maakte toffe selflove jars. Ze inspireerde me om een leerkrachtversie te maken, maar die komt nog ;).

Scheurkalender

KreaDoe

Ik sprak een aantal leerkrachten tijdens de beurs, maar natuurlijk ook over de stakingen die eerst niet en toen weer wel doorgingen. Wat een spanning en een soap dit weekend zeg! Des te meer reden om ze leuke tips te geven uit de scheurkalender om hun energie te bewaken en te kijken waar ze energie vandaan halen. Onder andere door lekker creatief bezig te zijn dus. Hopelijk hebben ze wat aan de tips!

Voor kinderen

KreaDoe

Er was sowieso heel veel voor kinderen. De cupcake workshops waren razend populair. Snap ik ook wel, ik wilde er ook stiekem wel eentje maken! Voor maar een paar euro kon je een zakje kopen met spulletjes om een toffe creatie van je cupcake te maken. Dus ook zonder deel te nemen aan de workshop kon je aan de slag.

Volgend jaar komt er weer een KreaDoe, dus zet ‘m vast in je agenda!

Dit is een #jufmaikead

 

Review KreaDoe, de grootste  DIY beurs in Europa; Lestips voor leraren