Lettertypes school downloaden en gebruiken

Lettertypes school downloaden en gebruiken

Ik maak veel materiaal en gebruik dan bepaalde lettertypes school die je gratis kunt downloaden. Ook vertel ik je hoe je ze kunt gebruiken. 

Lettertypes school

Ik gebruik twee lettertypes om mijn materiaal te maken, bijvoorbeeld deze maanden van het jaar dagritmekaarten. Of de dagplanning kaarten. Deze kun je ook makkelijk zelf downloaden en installeren op je computer. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken in Word. Vraag de ICT coördinator om ze ook toe te voegen op je computersysteem op school, zodat je daar ook makkelijk materiaal kunt maken.

Bekijk ook deze ideale pennen voor leerkrachten die je uit kunt gummen.

Kleuters en groep 3

Voor de onderbouw en groep 3 gebruik ik het lettertype Schoolkx_new wat mooie blokletters geeft.

Schrijfletters

De schrijfletters kun je goed nabootsen met het lettertype Sylvia.

Opslaan lettertype school

Office

Download eerst het bestand (zie hierboven) met het font school via de site van Juf Inger. Je download een zipmap. Dubbelklik op de map en pak vervolgens het bestand uit door op de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor uitpakken. Bij meerdere lettertypes klik je met de rechtermuisknop op het lettertype dat je wilt downloaden, kies dan ook voor uitpakken.
Vervolgens kun je het lettertype in onder andere Word gebruiken.

Mac

Download het bestand (zie hierboven) met het font school en open het op je computer. Je krijgt een voorvertoning te zien. Rechts onderaan klik je op de knop: installeer lettertype. Na het installeren opent vanzelf de lettertypecatalogus met alle geïnstalleerde lettertypes. Je kunt de catalogus ook vinden onder Finder – Programma’s.

Lettertypes gebruiken

Na het installeren kun je de lettertypes meteen gebruiken.

LET OP!: als je Word nog open hebt staan tijdens het installeren, moet je deze eerst afsluiten voordat je het lettertype kunt gebruiken. Bij het opnieuw starten van Word staat het lettertype tussen de mogelijkheden. Het lettertype Sylvia is vrij klein, dus makkelijk over het hoofd te zien.

Veel succes!

Lokaal inrichten? Bekijk alle tips om je klas in orde te maken voor het nieuwe schooljaar.

Lettertypes school downloaden en gebruiken

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren