Leuke voorjaarsvakantie activiteiten in musea

Leuke voorjaarsvakantie activiteiten in musea

Heb je nog geen plannen voor deze week vakantie? Ik zet leuke voorjaarsvakantie activiteiten in musea voor je op een rijtje. 

Leuke voorjaarsvakantie activiteiten in musea

Rijksmuseum van Oudheden

Rijksmuseum van Oudheden

Oude Egypte

Alles staat deze week bij het Rijksmuseum van Oudheden in het teken van het oude Egypte. Je kunt je favoriete dierenknuffel mummificeren, het dierenmemory-spel spelen of een sfinx bouwen met Lego. Deze activiteiten zijn gratis!

Auditour met Klaas van Kruistum

Als je zeven jaar of ouder bent kun je voor €2,- de Klaas van Kruistum-audiotour doen. Je loopt in vijftig minuten langs de mooiste Egyptische plekjes in het museum. Tv-presentator Klaas laat je kennismaken met duizenden jaren oude mummies, farao’s, piramides en wonderlijke hiërogliefen. Bovendien ga je zelf de mummie van een krokodil onderzoeken met een 3D-spel. Oplettende speurneuzen maken kans op een Egyptisch prijzenpakket.

Speurroute Dummie de mummie

Natuurlijk is er ook een leuke Dummie de mummie activiteit in het museum. Dummie is de grappige, vierduizend jaar oude mummie uit de boeken van Tosca Menten. Volg het speurboekje (te koop voor €2,95) en ga op zoek naar de geheime hiërogliefencode van Dummies vader: de farao. Als je de goede oplossing hebt gevonden, maak je kans op een Dummie de mummieprijzenpakket.

Lees meer over de activiteiten op de website van Rijksmuseum van Oudheden.

Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum

Vrienden

Het Kinderboekenmuseum staat in de vakantie in het teken van Vrienden. Je kunt de leukste avonturen beleven met boekenvrienden als Tiuri en Piak, Polleke en Mimoen en Spekkie en Sproet.

Lees ook: HET KINDERBOEKENMUSEUM

Voorstelling

Voorstelling

Vertelvoorstelling Vreemde vrienden
De Verhalendame vertelt je de mooiste verhalen over vriendschap. Niet zomaar over vriendschap, maar over wel heel vreemde vrienden… Benieuwd? Schuif aan en droom weg. Elke dag in de vakantie om 12.30, 13.00 en 13.30 uur.

Workshop Malkanderspiegels maken (doorlopend)
Ken jij het leuke Malkanderspiegelspel in onze tentoonstelling Papiria? Dit is gebaseerd op het beroemde verhaal van Otje van Annie M.G. Schmidt. In dit verhaal kan ze haar vader en beste vriend Tos zien als ze niet samen zijn. Deze vakantie maak je in het Verhalenlab je eigen Malkanderspiegel.

Lees meer over de activiteiten op de site van het Kinderboekenmuseum.

Lees ook: KINDERBOEKENMUSEUM BREIDT UIT MET GROTE VASTE KIKKER TENTOONSTELLING

Nieuwe speel- en kunstinstallaties in Villa Zebra

Villa Zebra

Villa Zebra is een kindermuseum voor hedendaagse kunst. Kinderen komen in aanraking met hedendaagse beeldende kunst in tentoonstellingen en workshops.

Tentoonstelling ZELF!

Deze week zijn er drie nieuwe kunstinstallaties in de tentoonstelling ZELF! geopend. De speel- en kunstinstallaties zijn in samenwerking met kunstenaars speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.

Zo stap je in Het Eiland van Peter de Boer in een nieuwe wereld. Vind er samen met je kind je weg door de jungle, rust daarna lekker uit op het strand en ontdek wat jullie ideale vakantiebestemming is. Houd je kind meer van het geven van een wervelende show? Zoek dan in de kleurrijke artiesteningang de beste outfit voor een act en pak het podium in het nieuwe Circus Gibra van Kwannie Tang & Man-Yee Mok van Studio MAKY. Of ga je liever samen lezen en alles leren over tangram- elementen in Tangramkat? Tangramkat is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Maranke Rinck & Martijn van der Linden van Uitgeverij Lemniscaat.

Diep in het bos
Villa Zebra maakt tentoonstellingen met hedendaagse beeldende kunst voor kinderen van 3 tot en me 12 jaar. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen terecht in de mysterieuze en spannende tentoonstelling Diep in het bos.

Lees ook: 40 JAAR PLAYMOBIL LIMBURG MUSEUM