Download materiaal bij ‘De Spiekpietjes’

Kennen jullie de Spiekpietjes al? Zij zijn de kleine hulpjes van Sinterklaas. Ze lijken op pieten, maar zijn een stuk kleiner. Ze zijn daarom ook bijna niet te zien! Je zou ze nog kunnen ontdekken door hun sportschoenen en hun mobieltje. Hier vind je allerlei leuke downloads om de Spiekpietjes een mooie verwerking te geven in je klas of thuis. 

Verstop de Spiekpietjes op het dak

Wil je zelf de Spiekpietjes en de mooie vogeltjes verstoppen op het dak? Knip de plaat en de Spiekpietjes uit en lamineer deze.

Verstop de Spiekpietjes zelf op het dak  Spiekpietjes zelf verstoppen op het dak

 

Activiteiten
  • Laat de kinderen een verhaal verzinnen en deze met de Spiekpietjes uitspelen. Waar komen de Spiekpietjes vandaan? En waar gaan ze naar toe met de vogeltjes?
    Laat ze dit verhaal in de kring uitspelen voor de andere kinderen.
  • Je kunt de kinderen laten tellen. Pak er bijvoorbeeld klei of pepernoten bij. Laat de kinderen net zoveel Spiekpietjes verstoppen op de daken als aantal rondjes klei of aantal pepernoten.
  • De kinderen kunnen een aantal Spiekpietjes neerleggen voor een andere leerling. De andere leerling telt hoeveel Spiekpietjes er zijn.

Memory

Memory De SpiekpietjesMemory

Werkblad

Tel de Spiekpietjes! Hoeveel Spiekpietjes zie jij op de daken?
Je kunt de kinderen het cijfer laten schrijven, stempelen of na kleien. Na leggen met speelgoedpietjes of met pepernoten om goed te kunnen tellen kan natuurlijk ook.

Werkblad Spiekpietjes tot de 10Hoeveel Spiekpietjes?

 

 

 

 

 

De illustraties zijn beschikbaar gesteld door Clavis Uitgeverij. logo Clavis website

© 2013, Clavis Uitgeverij Hasselt-Amsterdam-New York, uit De Spiekpietjes. Een nieuwe Sinterklaastraditie  tekst & illustraties van Thaïs Vanderheyden, ISBN 9789044821321

 

Meer lezen over de Spiekpietjes? Kijk bij de recensie met lestips.