MyBee

Mybee app: leuk en veilig online op de tablet

Kinderen zijn dol op de tablet, maar we willen wel dat ze veilig online zijn. Met de gratis Mybee app zijn kinderen op een leuke manier veilig online. 

Wat is Mybee?

Mybee is een app speciaal voor kinderen tussen 2 en 6 jaar. Via de app hebben ze op een veilige en verantwoorde manier toegang tot allerlei spelletjes, filmpjes, websites en apps.

Hoe werkt het?

Je downloadt de app via de Apple Store of Google play, het werkt dus alleen  op de tablet.
Vervolgens kun je als ouder (of leerkracht) de kinderen toevoegen en de veiligheidsinstellingen wijzigen. Zo kun je het op heel streng zetten, bijvoorbeeld dat ze alleen naar filmpjes mogen kijken in de app of gemiddeld: alleen tussen 8.00 uur en 19.00 erop. Dit tijdslot kun je wijzigen.
Je kunt de onderdelen ook aan- en uitzetten, zoals de filmpjes. In de klas zou je dan alleen het spelen van spelletjes aan kunnen zetten.
De instellingen veranderen gaat via een pincode, daar kunnen de kinderen dus niet bij.

Mybee

Account voor het kind

De kinderen mogen vervolgens zelf een profiel aanmaken met een poppetje. Omdat je als ouder de geboortedatum invult, laat de app alleen materiaal zien dat de redactie geschikt vindt voor deze leeftijd.

Wat vinden wij?

Mybee uitproberen

Ik moet eerlijk zeggen dat we de iPad bijna niet pakken voor onze peuter van 2,5 jaar. Ik vind het lastig om geschikte spelletjes voor hem te vinden en filmpjes kijkt hij op Youtube of Netflix via de Apple tv. Hij kijkt hoogstens af en toe een digitaal prentenboek op de iPad. Ik was dus heel benieuwd naar Mybee.

Aanmelden

Het aanmelden was heel makkelijk. Ik installeerde de app, vulde mijn e-mail-adres in en kon aan de slag. Onze zoon mocht zelf een poppetje en achtergrond kiezen en kreeg gelijk content speciaal voor hem op de iPad. Het ziet er heel aantrekkelijk uit!

Mybee peuter

Filmpjes

Hij werd meteen gegrepen door de filmpjes. Het valt me op dat de filmpjes aansluiten bij de belevingswereld en de seizoenen. Nu zie je bijvoorbeeld filmpjes van Woezel en Pip in de regen of het Wepboek Natte voeten. Ideaal dat die in de app afspelen en de kinderen dus niet hoeven doorklikken.

Spelletjes

nijntje Mybee

De spelletjes zijn ook erg leuk en sluiten helemaal aan bij zijn niveau. Zo tikte hij naarstig op de xylofoon van nijntje om het muziek te laten spelen. Ook de spelletjes kan hij in de app spelen. Hij had ook al snel door dat de grote oranje knop aan de linker bovenkant betekende dat hij weer terug kon gaan. Hij wilde weer naar de filmpjes ;).

Mybee iPad

WWW

Via www kom je op internetsites terecht. Je blijft wel weer binnen de app, dus kun je snel weer terug en verdwaalt je kind niet op het wereldwijde web. Je kunt zoeken naar een website, maar je ziet weer alleen de sites die bij de leeftijd passen.

Apps

Als je apps aanklikt, zie je apps die ook geschikt zijn voor deze leeftijd. Ik vind het heel handig dat ik hier leuke en veilige apps vind voor onze zoon. Zo vond ik de app van Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos. Leuk omdat we naar die voorstelling zijn geweest. Het downloaden ervan kan alleen door de ouders. Zo heb je niet ineens hoge kosten door de aanschaf van een app. De kinderen klikken dat ze toestemming willen en de app komt vervolgens onder het ouderaccount te staan.

Lees meer over Mybee op de website voor ouders.

Ik vind Mybee een echte aanrader voor mijn zoontje. Zo fijn dat het gratis is!
Ik zal de iPad er nu zeker vaker bij pakken. Ook voor een tablet in de klas is de veilige app een uitkomst. 


Advertisement

Banner gesponsord blog

 

Gratis MyBee app; Leuk en veilig leren op de tablet