Nieuw schooljaar: ons lokaal

Nog voordat het schooljaar begint, neem je de tijd om je lokaal in te richten. Ik vind het dan zo fijn dat ik het lokaal zo kan opstellen zoals ik dat wil. Dit jaar blijf ik in hetzelfde lokaal met dezelfde duo en veel kinderen die we al kennen. Zonder verhuizing of nieuwe meubels. Het lokaal is helemaal geworden zoals ik hoopte. Ik ben heel blij met de inrichting. Kijk je mee? Nieuw schooljaar: ons lokaal. 


Welkom in ons lokaalNieuw schooljaar: ons lokaal

Rode deur

Als je binnen komt in onze school, vallen meteen de rode deuren op. Lekker fel kleurtje. Het is duidelijk: dat is de deur waar je naar binnen mag.
Er zijn drie kleuterklassen. Wij, groep 1/2B, zitten helemaal achterin, naast de wc’s met daar achter het speellokaal.

Hoeken

Linkerkant klas

De linkerkant van het lokaal hebben we flink veranderd. En we zijn er erg blij mee! Je kijkt recht tegen onze vernieuwde thematafel aan. Het is nu een themakast geworden. Het liefste heb je alles op ooghoogte, maar de kinderen kunnen het nu ook goed zien als ze het lokaal binnen komen. In de linkerhoek bij de deur is de huishoek. Die was er al, maar is wat groter geworden.
Op de muur hangen grote prikborden. We vinden dat grijze niet mooi, dus hebben we er grote gekleurde platen op geprikt. De groene voor alle werkjes, de rode is de woordmuur en de blauwe voor letter, woorden en zinnen.

Huishoek

De huishoek

De huishoek is een slagje groter geworden, omdat we meer ruimte hebben gecreeerd achter in het lokaal. De sticker vond ik bij de Kruidvat en zijn van Lief!. Tijdens thema’s gooien we de huishoek helemaal om.

Lees-, taal- en rekenhoek

Leeshoek, taalhoek, rekenhoek

Van deze hoeken word ik zo blij! Daar hebben we nu eindelijk ruimte voor. De twee Ikea stoelen zijn de leeshoek met daarnaast onze boekenkast. De hoesjes worden nog even gewassen ;).
Naast de boekenkast staat een tafel als taalhoek. Hier vind je letterstempels, zowel ‘schoolse’ als van de Hema, letterstickers en een huisje voor de letter van de week. Daar zitten nu schelpen met de letters erop in.
Naast de taaltafel staat de rekentafel. Het geschilderde kastje is ooit door een collega gemaakt. Prachtig vind je niet?! Hier zitten munten, cijferkaartjes, vormen, een weegschaal, meetlinten en nu schelpen met cijfers erop in.

Computerhoek

Naast de tafels staat een tafeltje voor kinderen die geconcentreerd en alleen een werkje willen doen. Hier hoort nog een koptelefoon bij.
Daarnaast staat de computer die we hebben in de klas. De kinderen werken hier op Gynzy, Squla of Bobo. Helaas houdt Kenny op te bestaan.

Rechterkant van het lokaal

Rechterkant van het lokaal

We hebben het middelste groepje flink uitgebreid. Hier komen dus veel kinderen te zitten. Daardoor hebben we zoveel ruimte kunnen creëren achterin het lokaal. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan.

Plek voor de juf

Plek voor de juf

Heel belangrijk, een fijne bureaustoel! Links achterin vind je het bord voor de vreedzame school. Hier hangen we alles op wat hoort bij het thema dat we behandelen.
Het huis op de grond is het poppenhuis met de boerderij ervoor. Een juffenkast mag natuurlijk niet ontbreken. Die is nu heel netjes opgeruimd. Ik ben benieuwd hoe lang dat zo blijft ;).

Digibord

Digibord

Alle kleuterklassen bij ons hebben een digibord. Daar ben ik als ICT-coordinator natuurlijk erg blij mee! Het is een touchscreen, dus de kinderen kunnen er ook makkelijk mee werken. Naast het digibord staat de zandtafel. Nu liggen er nog boeken op, maar hij zal snel open gaan om fijn mee te spelen. Naast de ‘natte hoek’ hangen het verfbord en het krijtbord. Strategische plek ;). Daarnaast staat dan ook de knutselkast.

Boven het groepje van tafels hangt straks de verjaardagskalender. De seizoenen hangen er al, daar komen de kinderen, in de kleur van het seizoen waarin hun verjaardag valt, onder.

Dan zijn we het lokaal rond. Ik ben heel benieuwd wat de kinderen ervan vinden. En hoe het zal werken.

Hoe ziet jouw lokaal eruit?