Erop uit in Twente

Overnachten in een sterrenkubus

We werden uitgenodigd om te overnachten op een hele toffe plek: Sterrenkubus Erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp. Echt een bijzondere plek! Overnachten in een sterrenkubus

Overnachten in een sterrenkubus

Volgens de mail van VVV Ootmarsum-Dinkelland konden we het einde van de ochtend al aankomen op onze verblijfplek, dus we vertrokken op tijd. Na zo’n anderhalf uur rijden kwamen we rond 12.00 uur aan bij Erfgoed Bossem. We werden hartelijk ontvangen met een kopje thee, een goodiebag van de VVV stond ook al klaar. Daar zat veel informatie over de omgeving in, er is veel te doen!

Sterrenkubus Erfgoed Bossem

Al snel konden we naar onze sterrenkubus, Oreon. Prachtig tussen het groen en naast de camping met een aantal caravans en aan de andere kant de safaritenten die je ook kunt huren. Natuurlijk moest het terrein meteen verkend worden. Kinderen kunnen er volop spelen op de trampoline, de tractors en er hangt een schommel tussen de kubussen aan de bomen. Het terrein kun je zien in het filmpje.

Onze peuter vond het heerlijk, wat hem betreft hoefden we het terrein niet af. Hij vond het jammer dat we we moesten om leuke uitjes te ondernemen ;). Gelukkig was het ook heerlijk weer die eerste dag! De lange broek was zelfs eigenlijk wat te warm, maar die mocht niet uit van hem.

In het filmpje zie je een restaurant waar we in de avond aanschoven aan het pizza diner: voor €15,- onbeperkt houtgestookte pizza en salade eten, heerlijk! Overdag kun je hier zelf drankjes pakken als je wilt, alleen opschrijven wat je genuttigd hebt.

De sterrenkubus zelf

De sterrenkubus is klein, maar heel knus en alles wat je nodig hebt zit erin. Douche, wc, klein keukentje en er was net ruimte voor een campingbedje voor onze peuter. Ik zag ook zelfs gezinnen met twee kinderen erin slapen. Je kunt de bank uitklappen als slaapbank. Echt een bijzondere plek voor een overnachting! Ook heel leuk dus voor speciale gelegenheden, zoals een verjaardag of je huwelijksdatum.

Slapen onder een koepel

Bed onder koepel

Het bed stond onder de koepel, leuke plek! Helaas was het erg bewolkt toen wij er waren, dus konden we geen sterren zien.
We hebben er heerlijk in geslapen, ook onze peuter sliep goed. We vonden het een hele belevenis.
De volgende ochtend stond er buiten al een mand voor ons klaar met een heerlijk ontbijt.

Sterrenkubus ontbijt

De ontbijtmand kun je bestellen voor de volgende dag. Er zaten heerlijk versje broodjes in, yoghurt, fruit, thee en koffie, een heerlijk sapje en volop beleg.

We vonden het een fantastische plek om te slapen, echt een bijzonder! Naast de sterrenkubus kun je dus ook kamperen op het terrein of een luxe safaritent huren. Hier zagen we vooral veel gezinnen van gebruik maken, zagen er ook erg leuk uit!

Kijk voor meer tips op de speciale EROP UIT pagina. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren