Voor de fijne motoriek van de dreumes is het goed om te oefenen met knutselen. Samen knutselen met een dreumes is ook een fijn momentje. Ik bedacht verschillende vormen om voor Pasen te knutselen met een dreumes.

Onze dochter is één jaar, maar ik vind het ook al fijn om met haar te knutselen. Ze geniet van het momentje samen en vindt het ook leuk om verf aan haar handen te voelen, goed voor de sensomotorische ontwikkeling.

Pasen knutselen dreumes

1. Paasei verven

Paasei verven

Verven met vingerverf kan altijd met een dreumes.
Knip een ei uit een groot papier. Doe wat vingerverf op een bord en laat je dreumes lekker kliederen. Ik draaide het ei steeds, zodat er verf op alle kanten terecht kwam. Uiteindelijk sloeg onze dreumes op het ei, zodat de verf al helemaal goed verspreid werd, dolle pret natuurlijk.

Paasei verven

2. Ei versieren

ei versieren

Je kunt je dreumes ook al een ei laten versieren. Ik kocht stickers bij de Hema waarmee je een ei kunt versieren. Ik heb thuis plastic eieren die ze kon versieren met stickers. Natuurlijk met wat hulp van mama, maar het lukte wel om ze te plakken én ze vond het leuk.

3. Paasei stempelen met vingers

Paasei stempelen met je vingers

Als je dreumes wat ouder is, een jaar of 2 bijvoorbeeld, kun je ook stempelen met je vingers. Doop je vinger in de verf en stempel ermee op het ei. Je kunt dezelfde kleuren naast elkaar doen, of juist verschillende kleuren in een patroon als je kind een peuter is.

4. Paasei stempelen met aardappel

Paasei stempelen met aardappel

Snijd een aardappel door midden. Snijd er vervolgens met een mesje figuren in. Doe verschillende kleuren verf op je stempel en geef de aardappel aan je kind om mee te stempelen. Even opletten dat het niet de mond in gaat, maar het resultaat is heel mooi.

5. Stickers plakken

Pasen knutselen dreumes

Kies één van de onderstaande plaatjes van een wei uit, sla de afbeelding op en print het uit. Laat je dreumes hierin stickers plakken. Kies voor dikkere of foamstickers zodat ze makkelijker vast te houden zijn.

Wei Pasen

Wei Pasen

Wei Pasen

6. Online tips

7. Kuiken verven met vork

Een leuke simpele knutsel die ik onder andere bij Go or no go zag was het kuiken dat je met een vork kunt verven. OP haar site vind je nog meer leuke knutsels die je met jongere kinderen kan doen.

Kuiken verven met vork

Benodigdheden

Papier
Gele verf
Een vork
Oranje papier
Wiebeloogjes
Eventueel scheerschuim

Je kunt scheerschuim door de verf heen roeren, zodat het nog wat zachter is en makkelijker te verven voor de dreumes. Ik heb de knutsel ook wel eens met de klas gemaakt, dolle pret! Ik heb ze er ook een ei bij laten knutselen waar het kuiken dan in zit. Maar voor een kleintje is alleen het kuikentje ook goed te doen.

8. Paashaas van voeten en handen

Paashaas van handen en voeten

Bij Mamascrapelle zag ik deze leuke paashaas van handen en voeten. Die kun je zelfs met een baby maken! Vooral leuk voor jezelf natuurlijk, maar misschien vind je kleintje het wel heel leuk om de verf aan handen en voeten te voelen.

Afbeelding van AnikaNes/Shutterstock

Pasen knutselen dreumes