Recensie: 100% Mila

Vanwege de geboorte van onze dochter kregen we het boek 100% Mila. Een mooie kans om deze eens te lezen tijdens de leeschallenge van Kinderboekenjuf. 

100% Mila

100% Mila is geschreven voor Niki Smit en komt uit 2010. De dertienjarige Mila gaat een jaar bij haar vader in Parijs in een hotel wonen om haar droom waar te maken: modeontwerpster worden! Ze heeft alleen geen vriendinnen en haar vriendje uit Nederland maakt de verkering uit. Dan komt er een knappe jongen in het hotel die later ook nog eens beroemd blijkt te zijn. Zou het wat worden tussen die twee?

100% Mila

Wat vind ik?

Op de achterflap staat: voor meiden die van shoppen, zoenen & rockers houden. Deze 33-jarige meid houdt wel van rockers en zoenen natuurlijk ook wel, maar mode, nee. Met het dubbele aan leeftijd dan voor wie het geschreven is, is het ook niet echt voor mij bedoeld. Desondanks vind ik het wel leuk om te lezen. Zeker om te weten wat de belevingswereld van meiden in die leeftijd is. De boeken van Niki Smit zijn nog steeds mateloos populair.

Persoonlijk vind ik het wat voor de hand liggend en te gemaakt. Maar ik denk dat dat precies bij de leeftijd van de lezers past. Het leest als een grote tiener-meiden-droom, heerlijk voor ze om bij weg te zwijmelen. Ik las vroeger de Tina en dit past helemaal bij die stijl.

Ik las het wel snel weg en was stiekem toch benieuwd of Mila en de knappe jongen op het einde van het boek samen zouden komen. Even waande ik me weer tiener.

Tegenwoordig maakt Niki Smit de illustraties zelf en dat vind ik eerlijk gezegd wel een verbetering. Het is wat stoerder nu, minder kinderachtig dus en zeker modieuzer dan deze versie.

Het boek 100% Mila is alleen nog als digitale versie te koop.

Lees nog meer recensies van kinderboeken

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren