Weekoverzicht 9

De week waarin onze zoon vier jaar werd, hij nog een keer mocht wennen op school en hij afscheid nam van de peuterspeelzaal en gastouder. Weekoverzicht 9

Weekoverzicht 9

Ik vind het wel wat hoor, mijn grote kleine mannetje naar school. Deze week stond helemaal in het teken van zijn verjaardag en afscheid nemen op allerlei plekken. Wat spannend, ook voor mama ;). Nu ik zit typ zit hij op school voor zijn eerste echte dag. Ik ben zo benieuwd hoe hij het vindt om elke dag naar school te gaan! Ik leid mezelf maar flink af met bloggen :).

Maandag 12 maart

De tweede wendag en nu zonder dat ik er bij mocht zijn. Nou ja, eventjes dan bij de inloop. Maar als de bel gaat moet ik weg. Gelukkig mag ik dan wel nog even zwaaien ;). Volgens de juf was het allemaal heel goed gegaan, hij is er dus wel klaar voor. Hij kreeg nog een leuk kaartje mee met een illustratie van Dagmar Stam. De volgende keer dat hij komt is het voor het echie. Na school bracht ik ‘m nog even naar de gastouder en maakte ik een wandeling in de regen. Wel met mooie regenboog. Vervolgens was ik de nacht alleen met twee kinderen, m’n man had optredens ver weg. Gelukkig slaapt de kleuter over het algemeen heel goed ‘s nachts en lukte de avond- en ochtendspits de volgende ook goed.

Dinsdag 13 maart 

In de ochtend ging onze zoon naar de peuterspeelzaal en in de middag nam hij afscheid bij de gastouder. Het cadeautje (waar ik later nog een blog over zal schrijven) en de traktatie vielen in de smaak. Binnenkort zal onze dochter ook naar dezelfde gastouder gaan, alleen weten we nog niet wanneer. Voorlopig vind ik het wel prima zo. Ik heb ouderschapsverlof en onze dochter slaapt veel, zodat ik dan kan bloggen.

Bij het afscheid nemen kregen we een kindersjoelbak, die hadden ze over. Superleuk, ik heb zelfs getwijfeld om het op het verlanglijstje van onze zoon te zetten. Hij heeft nog net niet genoeg kracht om te schuiven, maar dat komt vast snel.

Woensdag 14 maart

Woensdag zou hij weer gaan werken, maar er werd natuurlijk gestaakt. Ook kon mijn moeder (die normaal de woensdag doet) niet oppassen, ze had een cursus. Wat was het mooi weer! Onze zoon speelde veel bij ons voor in het speeltuintje terwijl ik onze dochter verzorgde. Hij picknickte aan onze tafel voor de deur met een buurtvriendinnetje. Later in de middag nam ik ze allebei mee naar de kinderboerderij. Even aanpoten met twee bijna-kleuters en baby, maar wel heel gezellig.

Ik ben trouwens blij dat ik weer mijn eigen jurkjes pas. Al moet ik nu weer goed aan de bak met sporten vind ik. Was weer even niks door de griep, de drukte van de verjaardag en de kou.

Donderdag 15 maart

Donderdag was dan echt de laatste dag van de peuterspeelzaal. Ze maken daar echt geweldige verjaardagshoeden! Het trakteren ging blijkbaar een beetje langs hem heen. Ik denk dat het zijn manier is om met de spanning om te kunnen gaan en dit af te sluiten. Hij had het wel leuk gehad vertelde hij.

In de middag speelden we voor het eerst Krokoloko, wat een leuk spel is dat! Binnenkort schrijf ik ook een blog met leuke spelletjes voor deze leeftijd.

Bekijk ook: TRAKTATIES AFSCHEID PEUTERSPEELZAAL OF KINDERDAGVERBLIJF

Vrijdag 16 maart

Deze dag was ik de hele dag op pad voor Kinderzwerfboek. Niet helemaal handig getimed, want nu kon ik geen taart bakken voor de verjaardag, maar wel tof om een keer te doen. De boeken zijn volgens de site nog niet geregistreerd. Hopelijk zijn ze wel gevonden!

Lees ook: KINDERZWERFBOEK AMBASSADEUR VOOR EEN DAG

Zaterdag 17 maart

De vierde verjaardag! We vierden het ‘s morgens met wat broodjes voor de lunch, zodat we ‘s middags tijd voor elkaar hadden en we de dag konden afsluiten bij Mc Donalds, de favoriet van de kleuter. Hij is zo verwend! Met Duplo en veel leuke spelletjes. Hij genoot ook echt van het cadeautjes open maken.

Zondag 18 maart

Spelletjesdag

Zondag hielden we een pyjama dagje. Wel nodig na alle drukte. We speelden veel spelletjes en gingen niet naar buiten vanwege de kou. In de middag was onze kleuter heel moe, maar hij wilde niet slapen. Wel even uitgerust op bed, daarna was hij weer wat gezelliger ;). Maar wel op tijd naar bed gegaan allemaal, vanaf nu begint het schoolleven echt.

Lees ook: WEEKOVERZICHT 8

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren