Weekoverzicht 8

Deze week mocht onze zoon voor het eerst wennen op school, vierden we alvast een keer zijn verjaardag en deed ik allerlei voorbereidingen voor zijn vierde verjaardag. Weekoverzicht 8

Maandag 5 maart

In de ochtend bracht ik de bijna-kleuter naar de gastouder voor de hele dag. Maar niet voordat mijn schone trui werd ondergespuugd door onze dame ;). Ze past inmiddels al maat 62! Broekjes gaan nog net in maat 56, maar rompers en truitjes/jurkjes moeten echt in maat 62. Het gaat zo snel! :O Ik pakte er voor het eerst de babygym erbij. Ze vindt het leuk om naar te kijken, maar doet er nog niet echt iets mee. Ze heeft haar handen nog niet echt ontdekt dus. Voordat ik onze zoon weer ophaalde, ging ik eerst weer een stukje wandelen. Die zwangerschapskilo’s moeten er toch ergens door af gaan ;). Ik merkte wel dat ik ook nog niet helemaal fit was, verkouden en nog niet veel energie, dus het werd ook weer niet een hele grote ronde.

Dinsdag 6 maart 

In de ochtend stond ik vroeg op om onze peuter naar de peuterspeelzaal te brengen. Hij kwam nogal traag op gang en was behoorlijk aan het zeuren, dus voelde ik zijn voorhoofd en hals. Ja hoor, hij was warm en bleek 38 graden te hebben. Dat werd een dagje thuis blijven voor hem dus. Ik had wel een eindgesprek bij de peuterspeelzaal, dus ging ik daar heen met onze dochter. Gelukkig was mijn man thuis voor ons zoontje. Ze was wakker en af en toe aan het murmelen, maar verder heeft ze zich keurig gedragen tijdens het gesprek ;).

Thuis zat ik de hele dag op de bank. Onze zoon sliep of keek naar de tv en onze dochter was ook een plakbaby, dus wilde de hele dag bij mij zitten. Wel lazen we ook een paar boekjes die we nieuw binnen kregen van Uitgeverij Gottmer. En ik kon heel wat werk verzetten aan de “achterkant” van mijn site, zoals oude artikelen updaten. En ik installeerde een plugin waardoor je nu een inhoudsopgave aan het begin van blogs hebt.

Aan het einde van de dag was ik zo ontzettend gaar dat ik nog even ben gaan wandelen met onze dochter in de drager nadat mijn man klaar was met werken. Die beweging en frisse lucht had ik echt even nodig!

Woensdag 7 maart

Gelukkig was onze bijna-kleuter weer wat opgeknapt, hij mocht namelijk voor het eerst wennen op school! Wel nog verkouden, maar gelukkig geen koorts meer. Hij komt in een instroomgroep van nu nog maar 6 kinderen, heerlijk! Deze ochtend was voor iedereen de eerste ochtend, dus mochten we er een uurtje bij blijven. Ik had mijn moeder ingeschakeld om voor het eerst op te passen, zodat ik echt alle aandacht voor hem had. Zal je net zien dat ze ‘s morgens niet wil drinken, zodat ik moest kolven. En dus stapten we de klas in toen iedereen al in de kring zat. Oeps, nu al te laat. Dat wordt nog eerder opstaan voortaan…

Lees ook: WAT JE DENKT ALS JE KIND VOOR HET EERST NAAR SCHOOL GAAT

We vierden de eerste schooldag met een lunch bij de Hema. Ik moest namelijk aardig wat inkopen doen voor de vierde verjaardag van onze bijna-kleuter. Spullen voor de traktatie en cadeautjes voor de juffen, want hij neemt natuurlijk ook afscheid bij de gastouder en peuterspeelzaal.

De recensie van Stoffige streken komt nog, net zoals het blog over de traktatie en de cadeautjes :).

Donderdag 8 maart

Stoffige streken

Donderdagochtend tikte ik wat blogs weg terwijl de peuter op de peuterspeelzaal was. Daar was ik woensdag niet aan toe gekomen. Ik probeer tijdens het voeden ook zo veel mogelijk te lezen in plaats van op mijn telefoon te kijken, maar dat lukt helaas niet altijd ;).

De peuter kwam doodmoe thuis. We hadden een bezoekje aan de tandarts gepland staan voor controle, maar die heb ik maar afgebeld. Hij was nog steeds niet helemaal fit. Na een slaapje op de bank konden we wel naar de verjaardag van een van onze buurtmeiden.

Vrijdag 9 maart

romper

Onze schoonmaakster had deze week afgezegd, dus moest ik zelf flink aan de bak beneden in de huiskamer. We hadden tenslotte die zondag een feestje hier thuis. Ik ruimde flink op en poetste de boel terwijl onze peuter buiten speelde met wat buurtkinderen. Dat ging gelukkig heel goed! Ik kon hem goed in de gaten houden vanuit het raam en hij roept ook terug als ik naar hem roep. Een kwestie van loslaten voor mama, maar hier in het hofje kan er niet zoveel gebeuren… Wel best zwaar, poetsen met een baby in de draagzak…

Zaterdag 10 maart

Een volle dag, want ik moest vooral veel doen voor de vierde verjaardag van onze bijna-kleuter. Ik begon de dag goed met een lekker ontbijtje en reed erna naar de Karwei voor lak. Waarvoor dat was komt later in een blog over het afscheidscadeautje.

Hierna moesten er cakejes worden gebakken. Ik kocht twee pakken om cakejes te bakken bij de Jumbo: een met prinsessen en een met ridders. De cakejes zelf bakten we vast, zodat de kinderen die zondag konden versieren. Altijd gezellig om met de peuter te bakken en stiekem van het beslag te snoepen natuurlijk ;). Als laatste die dag maakte ik vast de traktaties klaar. Wel zo fijn om die op tijd af te hebben. De foto deel ik nog niet, want ook hier maar ik een apart blog over :). We sloten de dag af met de finale van Wie is de mol. Helaas verdienden mijn man en ik allebei geen etentje. We hebben Jan echt nooit verdacht…

Zondag 11 maart

feestje

Het eerste verjaardagsfeestje van onze zoon! We hadden bedacht om dit samen met wat buurtgenoten te vieren met kinderen in dezelfde leeftijd. Een ervan wordt ook bijna vier, dus zij vierde het gezellig mee. Ze versierden de cakejes, we schminkten de kinderen, ze speelden boven en aten broodjes knakworst. Het was druk, maar ook heel gezellig. Heel fijn om zulke leuke mensen in de buurt te hebben!

In de middag wilde de bijna-kleuter ook alleen maar buiten spelen, het was ook zo lekker weer. Wat later ging ik ook met onze dochter in de wagen naar buiten. Een frisse neus, wart rondjes om de speeltuin en lekker in het zonnetje op een bankje zitten. Ik was toch best moe geworden van het feestje en alle voorbereidingen. Even opladen voor een nieuwe week!

Lees ook: WEEKOVERZICHT 7

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren