Kinderzwerfboek ambassadeur voor een dag

Kinderzwerfboek ambassadeur voor een dag

Kinderzwerfboek wil graag wat meer bekendheid en vroeg mij als eerste ambassadeur voor een dag. Ik heb vandaag (vrijdag) geprobeerd veel aandacht eraan te geven. Je kunt ook wat winnen, dus lees snel verder over mijn dag. 

Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Ze stimuleren kinderen om boeken te lezen. Sinds 2010 zet Kinderzwerfboek zich in om kinderboeken beschikbaar te maken voor álle kinderen in Nederland. Ze verspreiden zwerfboeken over heel Nederland. Dit doen ze samen met kinderen, ouders, scholen en maatschappelijke organisaties. Zwerfboeken zwerven van kind naar kind. Ze worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, winkels of in één van de 2.000 KinderzwerfboekStations. Dit zijn plekken waar kinderen gelezen kinderboeken kunnen brengen en halen.

Kinderzwerfboek ambassadeur voor een dag

Ik mocht al eens boeken uitdelen voor Kinderzwerfboek als journalistieke stunt op een school in Hilversum. Van daaruit kwam ik in contact met Kinderzwerfboek en vroegen ze me om ambassadeur voor een dag te zijn. Ik heb dit dus vrijdag een dag geheel vrijwillig gedaan.

Lees ook: KINDERZWERFBOEK UITDELEN

Ik heb de aftrap gedaan, na mij zullen meer bloggers en vloggers volgen. Ik doe mee omdat ik het heel belangrijk vind dat alle kinderen lezen!

Wijk bij Duurstede

Bibliotheek Wijk bij Duurstede

Ik heb op verschillende plekken in Wijk bij Duurstede boeken gelegd. Mijn eerste stop was de bibliotheek. Ze kenden Kinderzwerfboek nog niet, maar vonden het heel mooi klinken. Ze ruimde een speciaal plekje in, zodat de boeken goed in het zicht staan, top!

Hema Wijk bij Duurstede

Ook bij het restaurant van de Hema heb ik boeken achtergelaten. Toen ik er later langs liep stonden ze er nog, dus ik ben benieuwd of ze snel mee genomen worden…

Calypso Wijk bij Duurstede

Deze plek is wel een beetje eng, want ik zette de boeken buiten neer. Wel onder een afdakje overigens, maar ik hoop dat ze mee genomen zijn voordat de regen losbarstte. Maar ik vond de buitenlucht wel bij zwerven horen, dus zette ik de boeken toch voor het theater Calypso neer.

En nu is het afwachten. Ik keek al bij mijn geregistreerde boeken of ze al gevonden en ingevoerd zijn, maar dat is nog niet zo. Ik wacht het af met gecrosste vingers. Ik vind het eigenlijk wel tijd voor een kinderzwerfboekenstation in Wijk.

Stuifheuvel Zeist

Stuifheuvel Zeist

Mijn moeder is leerkracht op de Stuifheuvel in Zeist, een SBO-school. En zij hebben een Kinderzwerfboekstation. Je mag dus altijd overdag en doordeweeks binnenlopen om een boek mee te nemen en te laten zwerven. Ik liet de boeken zien aan de klas en bij Dummie de mummie steeg een gejuich op. Ik heb de nieuwe boeken uiteraard een mooi plekje gegeven bovenop het station, dus hopelijk worden ze snel mee genomen. Vanwege de privacy staan er geen kinderen op de foto.

Winactie

Winactie Kinderzwerfboek

In elk boek dat ik heb laten zwerven zit een kaart van Costa Banana (stiekeme sluikreclame ;)) met mijn stempel. Als je een van de boeken vindt, maak je kans op een gesigneerd exemplaar van ons boek Naar school. Die mag je houden en hoef je niet te laten zwerven ;).

Zet het boek op social media en tag mij of stuur de foto naar me. En registreer het boek online, zodat ik weet dat je het echt hebt.

Ik ben zo benieuwd waar de boeken belanden! 

BewarenBewaren

BewarenBewaren