Review: Roald Dahl Woordenboek

Kinderen en andere mensbaksels opgelet: er is een nieuw woordenboek! En niet zo maar een, het enige echte Roald DahlWoordenboek, boordevol fantabuleuze woorden van de beste kinderboekenschrijver ter wereld.  

Roald Dahl Woordenboek

In dit boek vind je werkelijk alle gewone én buitengebruikelijke woorden (denk maar aan snoskommerflitspoppen of gezwamstraald) van Roald Dahl, met vrolijke voorbeeldzinnen uit klassiekers als MatildaSjakie en de chocoladefabriek en De GVR. De tekeningen van Quintin Blake laten de bekende figuren zoals juffrouw Engel, meneer en mevrouw Griezel, rookspuwende rapschranzers en Willie Wonka tot leven komen.Roald Dahl Woordenboek

In dit kleurrijk geïllustreerde boek valt ook veel te lezen en te leren over waar woorden nou eigenlijk vandaan komen – én je wordt uitgenodigd om zelf met taal te spelen.

 

Roald Dahl woordenboek binnenwerk

Roald Dahl 100 jaar

In 2016 is het 100 jaar geleden dat Roald Dahl werd geboren (13 september 1916 – 23 november 1990), een jubileum dat wereldwijd gevierd wordt tijdens de Roald Dahl-week. Voor Van Dale is dit een mooi moment om het Roald Dahl Woordenboek te laten verschijnen.

Wat vind ik?

Roald Dahl is mijn favoriete schrijver, dus toen ik hoorde over dit boek moest ik het hebben.
Het woordenboek begint met een uitlegpagina. Zo krijg je veel tips in het boek om met woorden te husselen. Dit kun je dan ook gebruiken in je eigen taalgebruik. Zou de wereld er niet een beetje vrolijker op worden met al die Roald Dahl-woorden in onze taal?

De blauwe trefwoorden zijn de woorden die Roald Dahl heeft verzonnen (vertaald door Huberte Vriesendorp). Wat zijn dat er veel! Op elke bladzijde vind je er wel een. Met duidelijke uitleg natuurlijk.

Er staan ontzettend veel wist je datjes, bijzondere woorden en interessante taalweetjes in. Je leert er dus ook nog eens van.

Er staan veel woorden in het boek en bij alles staat een anekdote uit een van de boeken van Roald Dahl. Wat moet dat een klus zijn geweest om uit te zoeken! Het boek leent zich er goed voor om regelmatig eens door te bladeren en die leuke woorden te lezen. En om erna de boeken van Roald Dahl nog eens terug te lezen natuurlijk.

Ik ben blij met dit collecters item in mijn kast.

Verkrijgbaarheid

Het Roald Dahl Woordenboek is verkrijgbaar via de reguliere (online)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel. 288 pagina’s | € 24,99 | ISBN: 9789460773105.