Aftelkalender Sinterklaas 2018

Sinterklaas aftelkalender 2018

Sinterklaas aftelkalender 2018. Tel af tot de intocht en pakjesavond met de aftelkalender. Er zijn twee versies: een die je zelf kunt aanpassen en een simpele variant. Download ze en hang ze op in de klas of thuis. 

Sinterklaas aftelkalender 2018

Met de aftelkalender Sinterklaas 2018 zorg je voor structuur voor de kinderen. Je telt af naar de aankomst van de Sint en pakjesmiddag/-avond. Tegelijkertijd leren de kinderen spelenderwijs de dagen van de week, tellen en aftellen.

Waarom een aftelkalender?

Voor (jonge) kinderen is tijd lastig te begrijpen. Ze hebben geen idee hoe lang iets duurt. Wat is een uur? Hoe lang is eventjes wachten? Ze zijn zenuwachtig vanwege de Sinterklaastijd, maar ze kunnen niet overzien hoe lang het duurt voordat hij het land in komt. Een aftelkalender maakt de tijd visueel voor ze. Op de aftelkalender Sinterklaas 2018 kunnen ze dus zelf aflezen. Vooral het aantal nachtjes slapen maakt het te begrijpen voor ze.

Sinterklaas aftelkalender aanpassen

Aftelkalender Sinterklaas 2018

Download de kalender

Print de kalender uit, kopieer het op A3 en maak gebruik van de vakjes om de kalender aan te passen voor jou thuis of in de klas.

Simpele aftelkalender Sinterklaas 2018

Aftelkalender Sinterklaas 2018 simpel

Download de simpele kalender

Print de kalender uit, hang ‘m op en kleur elke dag een vakje, of zet er een kruis door.

Tips voor de aftelkalender

Laat de kinderen de kalender zelf invullen. Laat ze bijvoorbeeld een van de schoenen kleuren en opplakken op de datum dat de schoen gezet mag worden. Je kunt ook aangeven waar Sinterklaas komt, bijvoorbeeld bij de sportclub of op school. De schoen kan ook ingekleurd worden.

Werken met de kalender

Tellen en de cijfersymbolen

Je kunt veel tellen met de aftelkalender. De cijfersymbolen staan erop en zijn goed aan te leren.

Tel de volgende punten:

  1. Hoe vaak mag je je schoen zetten?
  2. Hoeveel cadeautjes heb je gekregen in je schoen?
  3. Hoeveel schoenen worden er thuis of in de klas in totaal gezet?
  4. Hoeveel nachtjes nog tot Sinterklaas komt? Of: hoeveel nachtjes tot pakjesavond? Tot je je schoen mag zetten of Sinterklaas op school komt?
  5. Welk cijfer hoort bij het aantal nachtjes?
  6. Bekijk en benoem de cijfersymbolen.

Bekijk ook: DOWNLOADS SINTERKLAAS