Sinterklaas vieren op een Internationale school

Sinterklaas vieren op een Internationale school deel 2

Sinterklaas is vertrokken! Op het laatste moment heeft Sinterklaas nog vele scholen bezocht, zo ook de school van Willemijn, een internationale school in Amsterdam.

Sinterklaas vieren op een Internationale school deel 2

Schoen zetten

Eerder heb ik geschreven dat we nog onze schoenen zouden zetten en zouden werken aan onze stoomboot. De schoenen zijn gezet en gelukkig waren ze de volgende dag ook gevuld! Zoals op veel scholen was de rommelpiet ook bij ons geweest. Alle stoelen stonden op z’n kop en de tafels stonden scheef. Kinderen die een brief voor Sinterklaas & Piet in hun schoen hadden gestopt, hebben een berichtje terug gekregen. Alle kinderen van groep 4 t/m 8 hadden een “Invisible Pen” gekregen. Met deze pen kun je schrijven, maar niemand ziet wat je hebt geschreven! Je kunt het wel laten zien door er met een UV-lichtje over heen te gaan. Nu wilden de kinderen al hun werk maken met die pen! Dit vond ik, de juf, niet zo’n goed idee, want juf heeft geen invisible pen… Nu gingen ze dubbel zo hard aan het werk, want alles werd met de nieuwe pen én met potlood opgeschreven!

Lees ook: SINTERKLAAS VIEREN OP EEN INTERNATIONALE SCHOOL

De stoomboot

Er werd hard gewerkt aan de stoomboot. De doos had al twee kleuren gekregen: de onderkant was rood en de bovenkant van de zijkanten (snap je het nog) waren zwart. Alle kinderen kregen een andere taak. Het ene groepje maakte Pieten, het andere groepje maakte cadeau(tje)s en ook werd de schoorsteen van de stoomboot in elkaar gezet. Er kwamen zelfs rookwolken uit de schoorsteen. Zelfs de patrijspoorten werden niet vergeten. Het groepje dat de cadeaus aan het maken was, was er van overtuigd dat er zo veel mogelijk cadeautjes in moesten, want er wonen natuurlijk heel veel kinderen in Nederland! 20 cadeaus was lang niet genoeg! De pakjeskamer lag daarom helemaal vol. Er kwamen Pieten in allerlei kleuren: zwart, groen, wit, paars, oranje en blauw. Ze werden op de boot geplakt en toen… hadden we nog geen Sinterklaas! Snel werd door de meisjes een Sinterklaas gemaakt, maar de jongens vonden Sinterklaas op een meisje lijken! Hij heeft natuurlijk wel lang haar… Gelukkig werd ook nog het paard gemaakt.

Het bezoek

Maandag 5 december was het zover. Sinterklaas zou komen op school! Vol verwachting stonden alle kinderen te wachten op de stoep voor de school. Na wel 10 liedjes te hebben gezongen, kwam daar ineens een Piet aanfietsen! Hij fietste weer weg, maar kwam gelukkig weer terug! Ook kwamen er twee Pieten de hoek om, gevolgd door Sinterklaas. Sinterklaas werd verwelkomd op het schoolplein en daarna gingen alle kinderen terug naar de klas. In mijn klas werd een circuit gedaan: pepernoten bakken, rekenen met snoepgoed en er werden alvast kerststukjes gemaakt. Om 11.30 uur was het zover, Sinterklaas kwam in de klas! Er werd met strooigoed goed gestrooid door de Pieten en de kinderen vonden het toch wel een beetje spannend. Gelukkig was er voor iedereen een cadeau en nadat de Sint was vertrokken naar groep 7/8, werd er flink gespeeld. De kinderen en de leerkrachten vonden het een geslaagde dag!

Sinterklaas snoepgoed

Uitgelichte foto:  Shutterstock