Spelen met schaduw

Spelen met je schaduw in de herfstzon

Door Astrid. De zon schijnt de laatste dagen weer heerlijk en uit de wind loopt de temperatuur toch weer op richting de 18+ graden… Leuk om te spelen met je schaduw in de herfstzon

Het is bijna alsof je me het weerbericht hoort vertellen…
Afgelopen week scheen rond 9 uur de zon wel maar waaide het ook behoorlijk, een frisse wind. Er was een hoop schaduw op het schoolplein.
Toch gingen we al  buitenspelen. Veel kinderen vonden dat niet zo fijn. “Juf ik heb het koud”. “Juf de zon schijnt, maar waarom bibber ik dan een beetje”
Je merkte dat niet iedereen er al op gekleed was, de lagere temperaturen ‘s morgens vroeg die de herfst ook met zich mee brengt.

Weer waarop je je kleden moet

Je hebt altijd kinderen die zich nooit vervelen en flink gaan spelen/fietsen/rennen etc… Zij krijgen het al snel warm.
Zij kwamen vragen of de jas uit mocht. Euhmmmm, nee.

Met de kinderen die het lastig vinden om zelf tot spel te komen, loop ik vaak een rondje over het schoolplein en gaan we huppelen/hinkelen/springen etc…
Wanneer je in de schaduw liep was het fris, in de zon, aan de andere kant van de speelplaats werd het langzaam steeds wat warmer, maar ook de juffen hadden het niet heel warm. Daarom is het lekker om samen met de kinderen te bewegen. Toch vonden mijn collega en ik het ook nog altijd niet heel warm.

Zoek de zon maar op

Wij zochten ook de zon op, aan de linkerkant van het schoolplein, wel met onze rug naar de zon zodat we de kinderen goed konden blijven zien en meespelen.

Een van de kleuters had mijn schaduw in de gaten en ging ‘boven op mijn hoofd’ staan.
We begonnen te grappen en te grollen.

Spelen met schaduw

“Juf’s hoofd doet pijn, je staat op mijn buik, dadelijk laat ik een windje.”

Meer kinderen kwamen bij ons staan en we bedachten spelletjes. Eerst op initiatief van ons, maar al gauw gingen de kinderen het zelf doen: van wie is de schaduw  en van wie is de schaduw het langst/kortst/dikst/dunst.

Monsterschaduwen

Monster schaduw

Kun je elkaar ook pakken met je schaduw?
Er kwam een kleuter voor mij staan en hij strekte zijn armen naar opzij.
Juf had ineens 4 armen en 4 benen.
Dat was heel grappig, daarna had ik 4 armen met spierballen. We gingen in verschillende houdingen staan en het was erg grappig. Ook bij mijn collega gingen de kinderen aan de slag, en met elkaar.
We probeerden monsters te maken, het was tenslotte ook nog steeds kinderboekenweek.

 

Schaduwspelletjes; Spelen met je schaduw

BewarenBewaren

BewarenBewaren