To do list laatste schoolweken

To do list voor in de laatste schoolweken

To do list voor in de laatste schoolweken. Vandaag help ik je met een to do list voor de laatste weken voor de zomervakantie. Zo weet je precies wat je allemaal nog moet doen voor de klas. Met een knipoog ;). 

To do list laatste schoolweken

To do list laatste schoolweken

Download

1. Cafeïne, chocola en andere suikers inslaan

Suikers zijn essentieel als je het einde van de to do lijst wilt halen. Vooral tijdens het raportypen (nieuw woord, leg ik zo uit) kun je dit wel gebruiken. Zijn de suikers niet genoeg? Drink dan nog wat extra koffie of sla energydrink in (wel het goede voorbeeld geven, dus lekker na schooltijd ;)). Bekijk hier een leuk chocoladecadeautje.

2. Rapportypen

Ik stel een nieuw woord voor: rapportypen. Dat wat je doet als je de rapporten maakt en invult. Typen, typen, typen is wat je doet. Tot je achter je bureau in slaapt valt en kwijlt op het toetsenbord… Maak dan een extra invulvinkje voor 1.

3. Allemaal opruimen!

DIE KLAS MOET LEEG, NU! En daar kun je best wat leerlingen voor inzetten. Op z’n minst hun eigen tafel/laatje/kastje. Kom op zeg…

4. Boenen, boenen, boenen of laat dit doen

Plan een middag en/of avond waar ouders zich op kunnen inschrijven en klaar ben je. Wel zo aardig om dan zelf ook de handen uit de mouwen te steken, maar dat heb je wel over voor een schoon en leeg lokaal toch?

5. Gratis verzamelde lessen geven

Ik heb eens een collega gehad die werkelijk alle gratis lessen aanvroeg die er bestonden. Van geldlessen, tot dierentuinlessen en van smaaklessen tot EHBO lessen. Als hij dan alle methodes uit had, had hij nog ruim voldoende tijd over om al die lessen te geven. Best een tip voor volgend schooljaar toch?

6. Laatste schoolweken afspeellijst

Maak een afspeellijst om te knallen! Knetterende dance of loeiende rockmuziek, maakt mij niet uit, als je er maar heel hard door kunt werken. En voor het rapportypen kan ik je onderstaande muziek aanbevelen.

7. Gestrest, vermoeiend, maar leuk schoolreisje

Tellen, tellen, tellen en de tel kwijtraken, dat is wat ik altijd doe op schoolreisjes. Daarom plof ik ‘s avonds met licht gestreste rode konen op de bank en staat mijn haar van vermoeidheid alle kanten op. Maar het was wel gezellig.

8. Laatste schoolweken feestjes

Eindfeest, musical groep 8, bestuursfeest, teametentje. Ik weet niet wat het is, maar het wordt altijd aan het einde van het schooljaar gepland. Die tijd dat je al zo moe bent en er nog zoveel moet gebeuren, jep…

9. Voorbereiden-op-nieuwe-schooljaar-dag

Ik weet dat heeeeeel veel collega’s dit doen, maar ik ben er uiterst slecht in: alvast voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Ik rond mijn administratie af en lever mijn klaslokaal zo schoon mogelijk op en laat verder de laatste schooldag alles uit mijn handen vallen. Maar succes hè ploetertjes, met die voorbereiden-op-nieuwe-schooljaar-dag….

Wat mist er op de to do list laatste schoolweken? 

En nog meer

1. Caffeine dieet  

Verdubbel je inname van kopjes koffie (van 5 naar 10 kopjes per dag), gooi een plank van je leerkrachtenkast leeg en laad die vol met blikjes cola (light) en/of red-bull. Of, nog beter, sluit een directe slang aan van het koffie-apparaat tot je bureau.

2. I love goodies!

Maak als je toch bezig bent met je leerkrachtenkast, maak meteen een la in je bureau, het liefst de grootste, leeg en stouw deze vol met chocola, dropjes, zuurtjes en had ik al chocola gezegd? Doe er een slot op en verstop de sleutel ergens op je lichaam voor de grijpgrage handjes van je collega’s.

3. Degelijke schoenen

Maak je niet druk hoe je eruit ziet. Van mij part draag je de lelijkste schoenen ever, als ze maar goed zitten. Je hebt nog heel wat kilometers te gaan.

4. Music please!

Zorg voor een einde schooljaar theme. Zet ‘m hard na schooltijd (of onder, vinden je kids vast ook leuk) en ga lekker los. Dit is die van mij.

5. Sh*tload aan schoonmaakmiddelen

Nummer 1: babybillendoekjes. Maak je alles mee schoon.
2. Ontsmettingsmiddel. Kun je vooral jezelf goed mee schoon houden tegen allerlei viezigheden die de kinderen mee brengen.
3. Allesreiniger. Voor al het schoonmaak-, schoonmaak- en schoonmaakwerk.
4. Scheerschuim. Werkt goed om van alles mee schoon te maken en de kids love it!
5. Verfrissingspray. Want vieze geurtjes zijn er nu ook echt overal.

6. Gekleurde pennen

Zorg voor de meest fel gekleurde pennen. Of pennen met leuke figuurtjes erop, zoals een eenhoorn, Sesamstraat poppetjes, of eem, iets pikanters wellicht? Heb je tenminste ook nog iets leuks als je al die toetsen moet nakijken.

7. Vette gezonde snacks

Draag je hubby of liefje op om lekkere snacks voor je te halen als maaltijd. In de verte hoor je je moeder (of je directeur ;)) al roepen dat je ook juist gezond moet doen in die laatste zware weken.  ‘Ja ja mam, ik eet ook wel een appel.’

8. Ruilen?

Geef iedereen die zegt: “O, ik ben echt jaloers, zo lang vakantie!” een pets, het snelle antwoord: “Ruilen? Kan ik er vast aan beginnen.”

9. Ik heb rust nodig!

Geef iedereen die je lief is vast door dat je de eerste week/weken van de vakantie niet aanspreekbaar bent, je telefoon uit staat en dat ze zeker niet langs moeten komen. Je hebt rust nodig! En er ligt helaas ook nog een gigantische was en een ontploft huis op je te wachten.

10. Chillen met je beste collega

Loop elke dag het lokaal van je bestie binnen. Samen komen jullie de laatste weken wel door.

Het is aftellen, even op je tandvlees lopen, maar ook jij komt er. Succes! 

Er staat een affiliate link in dit blog.

Afbeelding van Just dance/Shutterstock

 

Humor voor leerkrachten; Tot do list voor de laatste schoolweken