Uitje herfstvakantie: LEGO® WORLD 2016

In de aanloop naar de herfstvakantie zet ik elke dag een leuk uitje online. Vandaag: LEGO® WORLD 2016

LEGO® WORLD 2016

Dit jaar is het alweer tijd voor de 16e editie van LEGO World Nederland. Het grootste LEGO spektakel ter wereld vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 18 t/m 24 oktober. LEGO World is dan ook hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie! De toegangsprijs van dit gigantische LEGO evenement is 19,50 euro waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen.

LEGO® WORLD 2016

Activiteiten

Er vinden dit jaar weer tal van leuke activiteiten plaats die het spelen met LEGO stenen een geheel nieuwe dimensie zullen geven. Zo kunnen de kleintjes genieten van de LEGO DUPLO show bij het DUPLO theater, LEGO Friends fans kunnen in een echte kermis attractie stappen terwijl de kids bij LEGO Nexo Knights worden opgeleid tot ridder. De Star Wars fans kunnen ook weer hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle LEGO Stars Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Of bestuur je liever je eigen LEGO robot bij de LEGO Mindstorms stand? Alles is mogelijk!

LEGO WORLD

Grootste LEGO-schip ter wereld

Je 150-jarige bestaan vieren met een simpele verjaardagstaart? Niet als het aan de cruiseferrymaatschappij DFDS ligt! Met behulp van 7.000 werknemers en meer dan een miljoen LEGO steentjes vestigden zij het wereldrecord ‘grootste LEGO schip ooit’ in het Guinness Book of World Records. Het schip, gedoopt tot Jubilee Seaways, is maar liefst 12 meter lang en is momenteel bezig met een Europese tour van Kopenhagen via onder andere Dieppe, Riga en Oslo naar Gotenburg. Van 18 tot 24 oktober zal Jubilee Seaways ook in Nederland te zien zijn tijdens LEGO World in de Jaarbeurs Utrecht.

Op zaterdag 22 oktober vindt de grote finale van het NK LEGO stenen bouwen plaats, waarbij de winnaars een reis kunnen winnen naar LEGOLAND in Denemarken.

En hier vind je nog meer activiteiten.

Wij gaan!

Onze zoon (2,5 jaar) is helemaal in to DUPLO. Wij zijn dan ook volgende week zeker te zien bij de LEGO DUPLO show. Ik ben heel benieuwd wat hij ervan vindt!

Zie ik je daar?