Uitje: Little People Zoo in Beekse Bergen

In de maand november staat Safaripark Beekse Bergen in het teken van Little People Zoo. Er zijn leuke activiteiten te doen en je leert veel over de dieren tijdens een speciale tocht door het park met de Little People bus. Ik nam vandaag een kijkje en vind het een tip. 

Little People Zoo

 

Speciaal voor de lancering van de nieuwe Zoo collectie (grotere dieren, zoals de giraffe en het nijlpaard), organiseert Fisher Price activiteiten met Safaripark Beekse Bergen. Het speelgoed is voor jonge kinderen van 1 t/m 5 jaar. De activiteiten in het park zijn ook zeker voor peuters en oudere kleuters geschikt.

Activiteiten

Elke dag rijdt er een speciale Little People Safaribus. Op maandag tot en met vrijdag vertrekt de bus om 10:30 uur vanaf halte 2. Op zaterdag en zondag vertrekt de bus  om 10:30 uur, 12:00 uur, 14:00 uur en 15:30 uur bij halte 2 vooraan het park. In de bus krijg je een speciaal Safari boekje en ga je op zoek naar de Little people dieren die erin staan. Je leert ook van alles over de dieren die je tegen komt. Zeker leerzaam en een aanrader voor kleuters! De bus kun je reserveren via [email protected].

Op woensdagmiddag en in het weekend kunnen de kinderen met het nieuwe Little People speelgoed spelen in het restaurant vooraan het park.

De opening

Vandaag was de opening van deze bijzondere maand. We namen een kijkje met het gezin.

Little people safari bus

Onze start was de speciale Little people safari bus. Ik had een plekje gereserveerd van tevoren en we konden dan ook netjes in stappen in de tweede en dus legere bus van 12.00 uur. De kinderwagen mocht mee in het trapgat, ideaal!

Kameel

De bus reed door het park en bij de dieren uit het Safari boekje stopten we netjes om te kunnen kijken en foto’s te maken. De buschauffeur was ontzettend vriendelijk en vertelde uitgebreid over de dieren. Bij elk dier kregen we een verhaaltje en een voorwerp te voelen. Een struisvogelei bij de struisvogels, een kluwen haren van de kameel en de poep van een neushoorn (die verrassend ‘schoon’ ruikt). De tour is dus ook heel educatief.

Neushoorn

In het midden van het park stap je even uit de bus om het nijlpaard en de tijgers te bekijken. Ook hier vertelt buschaffeur weer leuke weetje over de dieren, heel leerzaam. Leeuwen

Na de tour kun je zelf het park door. Je mag met de auto het park over rijden, maar wij gingen te voet verder. Zo kon onze dreumes ook nog spelen in een van de speeltuinen van het park. De speeltoestellen zijn gericht op kinderen vanaf ongeveer 3 tot en met 10 jaar.

Spelen met Little People

Aan het begin van het park kun je met het Little people speelgoed spelen in het restaurant. Dit beviel onze dreumes heel goed. Maar ook voor oudere kinderen is dit speelgoed nog steeds erg geschikt. Ik zag kinderen van zes jaar rollenspel met alle dieren spelen. En zelfs twee jongens van een jaar of tien pakten er een vliegtuig bij en speelden dat ze piloot waren.

Slapen bij de Beekse Bergen

Wist je dat je ook kunt slapen bij de dierentuin. Je kunt toffe huisjes boeken om te overnachten in Safari Resort Beekse Bergen

Ik vind het zeker een aanrader om deze maand naar Safaripark Beekse Bergen te gaan. Een leuk, educatief uitje voor het gezin. Of je regelt nog even heel snel een schoolreisje ;).