Limburgs Museum

Vakantietip: het Limburgs Museum

Door Suzanne. In het Limburgs Museum in Venlo is tot en met 27 augustus de tentoonstelling “40 jaar PLAYMOBIL” te zien. Daar wilden we natuurlijk graag een kijkje gaan nemen. Maar het Limburgs Museum heeft nog veel meer te bieden.

40 jaar PLAYMOBIL

De reizende tentoonstelling “40 jaar PLAYMOBIL; Een avontuurlijke reis door de tijd” vindt zijn oorsprong in Duitsland. In elf maanden tijd trok de tentoonstelling daar al 200.000 bezoekers.

En nu mogen wij een kijkje nemen in het museum in Venlo. Vol enthousiasme vliegen de kinderen voor me uit de trap op, waar om de paar treden een levensgroot PLAYMOBIL-figuur ons verwelkomt.

De tentoonstelling

Eenmaal in de zaal zijn we onder de indruk van prachtige taferelen die de vele verschillende werelden van PLAYMOBIL laten zien. Van de oertijd tot de feeënwereld, van de boerderij tot het treinstation, van het kasteel met zijn ridders tot de scheepswerf. De kinderen kijken hun ogen uit.

Tussen de werelden door staan tafels waarop kinderen hun eigen PLAYMOBIL-wereld kunnen creëren. Niet alleen maar kijken, ook zelf doen.
En bij alle werelden staat een zoekplaatje dat de kinderen in het tafereel terug moeten vinden.

In de achterste hoek van de zaal staat een tafel met verschillende platen erop. Je kunt er je eigen stop motion filmpje maken.
Dat moeten we natuurlijk uitproberen. Op de tafel ligt een duidelijke uitleg van wat je moet doen en met wat fantasie maken we ons eigen filmpje van een giraf die over de maan wandelt.

Vakantietip: het Limburgs Museum

Pieke speurtocht

Het bekijken van de PLAYMOBIL-tentoonstelling is leuk, maar er is nog veel meer te zien in het museum.
Mijn oudste twee kinderen willen graag de Pieke-speurtocht doen, waarbij je het hele museum doorgaat om uiteindelijk het nest van Pieke te vinden.
Je verzamelt woorden, die uiteindelijk een zin maken en een geheime code geven die je moet invoeren bij het nest van Pieke.

Eieren zoeken

In iedere zaal van het museum staat een kastje met een groot ei erop. De speurtocht is voor twee leeftijdscategorieën; van 4 tot 7 jaar en van 8 tot 12 jaar. Wij kiezen voor de laatste optie.

Beneden in het museum gaan we de eerste zaal in en komen terecht in de oertijd. Op een scherm kun je een filmpje kijken, waarin in kindertaal wordt verteld wat er in die periode van de geschiedenis gebeurde.

Al snel vinden we het eerste ei en lossen we de vraag op en zo gaan we steeds een zaal verder en maken onze eigen reis door de tijd.
De kinderen zijn erg enthousiast en in iedere zaal is wel iets te doen voor de kinderen. Ze kunnen puzzelen, spelletjes doen, bouwen, zelfs verkleden en zelf “eten koken” in de speelkeuken.
Maar wat ze echt het allerleukst vinden, is het ontdekken van de geheime gang.

MuseumCafé

Na al dat speuren hebben we uiteindelijk wel trek en genieten we in het MuseumCafé van een heerlijke familielunch.
We krijgen een gezellig kistje met bordjes, broodbeleg en boterhammen die je zelf kunt smeren. Ideaal voor kinderen die niet veel lusten en erg gezellig om ons museumbezoek zo samen af te sluiten.

Kortom een erg leuke, leerzame en interactieve vakantietip!

Meer weten? Kijk op www.limburgsmuseum.nl

Lees ook: UITJES VOOR KINDEREN IN PARKSTAD ZUID-LIMBURG

BewarenBewaren

BewarenBewaren