Vingerpoppetjes creative kids at work

Review: Vingerpoppetjes Creative kids at work

Tijdens schoolvakanties wordt er bij Suzanne thuis flink wat af geknutseld. Zo ook de afgelopen herfstvakantie. Samen met haar dochter maakte ze twee vingerpoppetjes Creative kids at work. 

De koker
Het pakketje bestaat uit een ronde koker met daarop een afbeelding van hoe de poppetjes eruit zien als ze klaar zijn. Verder staat er een duidelijke foto van de inhoud van de koker en een kleine afbeelding van de achterkant van de poppetjes.

Volgens de koker is dit pakket geschikt voor 8+. Dat komt mooi uit, want mijn dochter is precies 8 plus een beetje. Nieuwsgierig maken we de koker open en stallen de inhoud uit op tafel.

Vingerpoppetjes creative kids at work

Plan van aanpak
We besluiten om eerst het hondje te gaan maken. Alle onderdelen van het hondje zitten apart verpakt, zodat de twee poppetjes niet door elkaar komen. Het vilt is gestanst, zodat je de onderdelen er vrij makkelijk uit kunt krijgen. Ik raad wel aan om de stukjes met een schaar los te knippen, omdat het vilt pluist als je het uit elkaar trekt.

In de beschrijving die we in de koker vinden, staat stap voor stap aangegeven wat we moeten doen.
De eerste stap is het borduren van het snuitje van de hond. Dat is nou net precies het moeilijkste stukje, dus ik mag beginnen. Als het snuitje klaar is, mogen we de voorkant van het lijfje op de achterkant vast naaien.
Dochter naait handig de twee stukken op elkaar en heeft alleen wat hulp nodig met de pootjes die er tussen vastgenaaid moeten worden. Vervolgens de voorkant van het hoofdje erop. Even opletten dat de oortjes er nog tussen moeten en ons hondje is al bijna af.

De kleine stukjes vilt zijn voorzien van een plaklaagje, dus ook dat is makkelijk te doen voor dochter. Als laatste plakt dochter de oogjes erop en klaar is ons hondje!  Het is een allerschattigst vingerpoppetje geworden. En omdat het, behalve het snoetje, helemaal niet moeilijk was, wil dochter ook het poesje meteen maken.

Wat vinden we ervan?
Al met al een erg leuke bezigheid voor een knutselmiddag. Weliswaar niet helemaal zonder begeleiding, maar toch valt het helemaal niet tegen hoeveel het kind zelf kan doen. En er komt ook nog eens een bijzonder leuk eindresultaat uit!
Door de plakviltjes en de losse oogjes zijn de poppetjes niet geschikt voor kleine kinderen. Dat staat overigens ook vermeld op de verpakking.

Creative kids at work

Creative kids at work is onderdeel van Imagegroup Holland. Zij bieden diverse lijnen die in het teken staan van creativiteit. Zo zijn er vele verschillende kokers met knutselpakketten verkrijgbaar. Van vilten poppetjes tot haakpakketten.
En daarnaast zijn er travel cups te koop met daarin allerlei dingen voor onderweg en stencil books waarmee kinderen hun eigen sjabloontekeningen kunnen maken.