Juf Maike

Waarom ik nog maar één dag in de week voor de klas ga

De kogel is voor mij door de kerk: ik ga nog maar een dag per week voor de klas. In dit blog vertel ik waarom ik hiervoor gekozen heb.

Nog maar één dag per week voor de klas

Waarom?

De eerste reden? Omdat mijn site goed loopt. Ik verdien steeds meer geld door de banners en bedrijven die me betalen voor een advertorial. Door het aantal bezoekers en mijn focus en missie van de site krijg ik steeds mooiere opdrachten die ook echt bij mijn site passen.

Geen groepsverantwoordelijkheid meer

En de tweede grote reden: geen groepsverantwoordelijkheid meer. Ik denk dat ik er goed in ben, een groep hebben en alles daarvoor regelen, maar ik vind het niet leuk. En zoals laatst iemand tegen me zei: “Iets waar je goed in bent, hoeft niet goed te zijn voor je”. Dat vond ik een hele mooie. Ik merk namelijk dat ik hiermee worstel deze laatste schoolweken.

Van veel verantwoordelijkheid naar geen

De afgelopen maanden ben ik eindverantwoordelijke geweest in mijn klas. Onder andere door het lerarentekort werkte ik samen met een vaste invaller. Ik heb dus de eindverantwoordelijkheid en moet daarom dus ook alle administratie verzorgen voor de klas. En de laatste weken heeft dat invloed op mijn energie. En kan ik dus minder voor de site werken waar ik juist zoveel energie en plezier uit haal. Dat deed me extra beseffen dat ik helemaal voor de site wil gaan. En dat ik wil stoppen met de groepsverantwoordelijkheid.

Waarom dan wel één dag per week voor de klas?

Omdat ik lesgeven heel leuk vind! Lessen bedenken, mijn creativiteit kwijt kunnen, het contact met de kinderen en het contact met collega’s vind ik heel waardevol. Daarnaast vind ik het ook voor mijn site belangrijk om wel in het vak te blijven staan. Ik blijf graag op de hoogte van wat er speelt in onderwijsland en zo kan ik ook nog genoeg uitproberen in de klas.

En nu aftellen

En nu is het aftellen. Laatste keer rapporten invullen, laatste keer oudergesprekken, laatste keer mailtjes van allerlei instanties die bij de kinderen betrokken zijn. En ik ben heel eerlijk als ik zeg: ik kijk uit naar de zomervakantie en erna!