100 verschillende werkbladen

Werkbladen maken

Door Willemijn. Ik verbaas mij over iets: sommige leerkrachten blijven steeds opnieuw het wiel uitvinden. Ze maken zelf werkbladen die allang op internet te vinden zijn. Veel halen het ook van Pinterest, maar daar vind ik de beeldkwaliteit vaak heel slecht. Mijn favoriete werkbladenwebsite is: Worksheetworks.com voor zelf werkbladen maken. 

Werkbladen maken

Worksheetworks.com

Op de website Worksheetworks.com staan volgens de titel en ondertitel: honderden werkbladen, miljoenen variaties. En ja, dit geloof ik na het gebruik van deze site zeker! Zoals je misschien al begreep is de website een Engelse website, maar dat maakt hier echt niet uit ;-). De werkbladen zijn allemaal visueel heel duidelijk, je kunt er vaak voor kiezen of 1 som/opdracht wordt voorgedaan en je hoeft dan het werkblad niet eens uit te leggen. Ook kun je per werkblad de moeilijkheidsgraad aanpassen. Voor ieder wat wils dus.

Verschillende vakken

De website is verdeeld in verschillende vakken: rekenen/wiskunde, engelse taal, geografie/topografie, puzzels en overig/divers. Ik maak het meest gebruik van de puzzels en daarna de werkbladen die bij rekenen/wiskunde horen. Maar laatst heb ik ook voor het knippen wat oefeningen uitgeprint zodat de kinderen vormen hadden om te oefenen met uitknippen. Dit kon namelijk nog wel wat beter in de klas. Ook bij het knipwerkblad waren er opties om de werkbladen makkelijker of moeilijker te maken.

Rekenen/wiskunde

Bij rekenen/wiskunde in de eerste categorie “numbers and number systems” vind je werkbladen die te maken hebben met tellen, de telrij, getallenlijnen, springen in stappen van … en buurgetallen. Maar ook meer uitdagende bladen zoals rekenen met Romeinse cijfers, binaire getallensysteem en priemgetallen. Er zijn dus werkbladen te vinden voor kinderen van groep 1 tot en met 8. Hieronder zie je een overzicht van de categorieën die er zijn bij rekenen/wiskunde.

100 verschillende werkbladen

Maike noemde in een eerdere blog al het honderdveld. Deze is ook te vinden waarbij je dus kunt kiezen hoeveel procent van het veld al is ingevuld.

Lees ook: TOT EN MET 100 TELLEN: HONDERDVELD

Puzzels

Naast de werkbladen rondom het rekenen, zijn er ook heel veel verschillende puzzels. Je kunt kiezen voor een doolhof, woordzoekers (wel in het Engels), sommenzoekers (sommen ipv woorden), kubuspuzzels, tekenen op coördinaten, sudoku en nog veel meer. Het beste kun je zelf een kijkje nemen op de site en alles aanklikken. De meeste werkbladen zijn gewoon gratis te downloaden als PDF zonder een account. Je kunt ook gratis een account aanmaken, de site onthoudt dan je voorkeuren per werkblad.

100 verschillende werkbladen

Overig/divers

In de categorie overig/divers zitten ook nog wat leuke opties. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten kalenders printen, maar ook huiswerkplanners. Bij de hand-oogcoordinatie werkbladen staan oefeningen van voor het schrijven en de knipoefeningen die ik al eerder heb genoemd. Maar bijvoorbeeld voor de bovenbouw kun je bouwplaten vinden van kubussen, piramides en nog veel moeilijkere bouwwerken.

100 verschillende werkbladen

Voor ieder wat wils

Op de site is dus een heel gevarieerd aanbod aan werkbladen te vinden, geschikt te maken voor kinderen van groep 1 tot en met 8. Nu weet ik dat sommige leerkrachten tegen werkbladen zijn, maar ik weet ook dat heel veel leerkrachten hier heel blij van worden. We hebben al zo weinig tijd en met een paar drukken op de knop heb je zo een mooi werkboekje klaar liggen voor wanneer dan ook.

De afbeeldingen zijn screenshots van de website https://www.worksheetworks.com

BewarenBewaren