WIN Kras en ontdek boeken

WIN Kras en ontdek boeken

Kras en ontdek is een nieuwe serie boeken waarin kinderen mogen krassen en zo van alles ontdekken. De eerste twee boeken gaan over thema’s die kinderen zeker interesseren: Het menselijk lichaam en De wereldatlas. Je kunt beide exemplaren winnen!

Kras en ontdek

Op elke twee pagina’s (spread) staan tien voorwerpen om te ontdekken en te krassen. De vlakken zijn aardig groot, dus het maakt wel wat rommel, maar dat vindt onze natuurlijk natuurlijk alleen maar heel leuk ;). Er zit een krasstokje bij, de platte kant werkt het beste bij het krassen. Overal staan weetjes bij en veel informatie om te leren.

Kras en ontdek

Het menselijk lichaam

In het menselijk lichaam reis je razendsnel door  je lichaam terwijl je krast. Je ziet als eerste het skelet waar je de botten kunt krassen. Vervolgens de organen, je eetkanaal, zintuigen en als laatste longen en hart.

Kras en ontdek Het menselijk lichaam

Bekijk het boek hier.

Wereldatlas

Wereldatlas

In de wereldatlas kom je allerlei landen tegen en dieren die er leven. Op elke spread (twee bladzijdes) zie je een werelddeel met veel informatie over bijvoorbeeld de dieren, waar het ligt en de naam. Er zijn veel afbeeldingen in de continenten waar je van alles over kunt vertellen of de kinderen zelf op zoek naar kunnen gaan op internet.

Bekijk hier boek hier.

Wereldatlas

Voor welke leeftijd?

Het boek is geschikt om voor te lezen vanaf de kleuters. Maar de tekst is best moeilijk, dus vanaf 5 jaar kunnen ze het ook een beetje begrijpen. Voor jongere kinderen kunnen de afbeeldingen al wel heel interessant zijn, vooral die van de wereldatlas. Voor groep 3 en 4 zijn deze boeken dus ook zeker nog geschikt! In groep 4 kunnen ze het boek ook zelf lezen en ontdekken.

Onze zoon van 5 vond het zeker leuk om te krassen en stelde heel veel vragen over wat hij zag. We doen vanwege de pittige teksten één of twee bladzijdes per keer en praten er dan veel over.

Win

Je kunt het pakket met allebei de boeken winnen. Laat hier op de site een reactie achter als je mee wilt doen en voor wie. 20 mei mail ik de winnaar.