Winter Wonderland Noordwijk: schaatsen

Winter Wonderland Noordwijk: schaatsen

Schaatsen op het strand? Het kan in Noordwijk aan zee! We werden uitgenodigd voor Winter Wonderland Noordwijk en genoten van een middagje warm schaatsen en lekker eten. 

Winter Wonderland Noordwijk

De schaatsbaan in Noordwijk is net geopend en dus nog relatief rustig toen wij langs gingen. Tussen 2 december en 27 januari is restaurant het Zuiderbad omgetoverd tot een Winter Wonderland. Het restaurant staat op het strand, aan de Koningin Astrid Boulevard. De schaatsbaan is in een tube gebouwd, binnen dus. Het is heerlijk warm, waardoor je niet in je dikke winterjas het ijs op hoeft. De stube heeft een heel leuke winterse uitstraling, ik vond het er erg leuk uit zien!

Schaatsen

Voor €6,- per persoon kun je schaatsen bij Winter Wonderland Noordwijk, de huur van de schaatsen zit hier bij in. Je bent verplicht handschoenen aan te doen, die kun je ook ter plekke lenen. Voor jonge kinderen zijn er krabbetjes voor onder hun schoenen. De ijshockeyschaatsen gaan vanaf maat 29.

Er zijn een stuk of vijf gekleurde zeehonden waar je achter kunt staan als je nog niet zo goed kunt schaatsen. De jongere kinderen kunnen er ook op zitten. Ik kan eigenlijk helemaal niet schaatsen, dus ik kon die zeehond ook wel gebruiken ;).

De schaatsbaan is niet groot. Gelukkig was het bij ons nog niet zo druk, zodat onze kleuter veilig de baan op kon. Als het wat drukker is, met oudere kinderen, worden de kinderen wat sneller onder de “voet” gelopen. Er staat wel altijd een medewerker bij de baan die op de jongere kinderen let. Zo vroeg ze aan een oudere jongen of onze zoon zijn zeehond mocht om achter te schaatsen.

Winter Wonderland Noordwijk: schaatsen

Heerlijk uitje

Mijn tip is om vroeg op de dag te gaan met jonge kinderen. Wij waren er rond lunchtijd in Winter Wonderland Noordwijk en dat was prima. Later in de middag werd het een stuk drukker met grotere kinderen. In het weekend is de schaatsbaan al om 10.00 uur open! Ik vermoed dat je dan alle ruimte hebt.

Na het schaatsen loop je zo het strand op. In ons geval waaide het nogal hard, waardoor we ook weer snel weg waren. Maar wel heel mooi om de golven zo te zien schuimen.

Winter Wonderland Noordwijk: schaatsen

Eten

Je kunt in het restaurant naast de ijsbaan heerlijk eten. Goede happen, maar ook eten dat past bij het thema, zoals kaasfondue en andere Zwitserse gerechten. Ook kun je er een lekker portie verse poffertjes bestellen die ze dicht bij je tafel in een echte poffertjespan bakken. Ik had een skiwasser, een lekkere limonade die heel goedkoop was. Je kon er zeker voor verschillende budgetten terecht. Een goed belegde bol was rond de €10,- en poffertjes €4,25. Kaasfondue is uiteraard wel duurder.

Spelen

De kinderen kunnen dus goed zelf de schaatsbaan op terwijl jij een lekker drankje nuttigt. Je kunt namelijk ook freakshake en gluhwein bestellen. Je zit met je tafel naast de schaatsbaan, dus je kunt goed een oogje in het zeil houden.

Wat me vooral verraste waren de speelmogelijkheden. Op elke tafel staat een (Oud Hollands) spel, zoals Jenga, King size schaken en trekbiljart. Er staat ook een kast met nieuw ogend speelgoed. Zo speelden onze kinderen heerlijk met de Jenga blokken, de krokodil die kan dichtslaan bij het indrukken van de tanden en een houten kralenrek voor baby’s.

Enige minpuntje was dat er hier en daar wat glas op de grond lag waardoor onze dochter niet makkelijk kon kruipen. Die beweging had ze wel even nodig, dus zocht ik een stukje wat er veilig uit zag. Maar je weet maar nooit natuurlijk…

Winter Wonderland Noordwijk: schaatsen

Schaatsen met de klas

De scholen in Noordwijk kunnen schaatsen met hun klas op de schaatsbaan.

Reserveren

Je kunt reserveren, zodat je ook echt verzekerd bent van een tafeltje, maar komen “aanwaaien” kan natuurlijk ook. Kijk op de site voor meer informatie.

Kijk voor meer erop uit tips op de overzichtspagina.