Zoekboeken voor beginnende lezers

Zoekboeken voor beginnende lezers

Onze kleuter thuis kan een beetje lezen en wilde graag oefenen. Ik ontdekte de Zoekboeken voor beginnende lezers van Zwijsen, met AR-app ook nog eens interactief. Ik mocht een aantal exemplaren reviewen.

Leren lezen zoekboeken voor beginnende lezers

De serie boeken Leren lezen zoekboeken, bekijk ze hier, is speciaal bedoeld voor kinderen die net in groep 3 zitten. Maar ik vind ze dus ook heel geschikt voor de kinderen in groep 2 die al een aantal woordjes kunnen lezen en ook graag een boek willen. 

In de zoekboeken zijn woorden verstopt als ‘kim’, ‘sim’, ‘ik’ en ‘maan’ die in de eerste kern voorkomen van Veilig leren lezen Kim-versie. Daarnaast is bij ieder boek ook een AR-app gemaakt, interactief dus. Daarin zit een voorleesverhaal en het heeft extra woorden om te lezen.

Zoekboeken voor beginnende lezers

Waarom deze zoekboeken?

De uitgever, Zwijsen, kreeg vaak te horen dat de AVI-start boeken te moeilijk zijn voor de kinderen om te lezen als ze net in groep 3 zitten. De kinderen willen graag oefenen, maar ze hadden er niet de goede boeken voor. Omdat ze zagen dat zoekboeken heel populair zijn, hebben ze verschillende schrijvers en illustratoren gevraagd om de zoekboeken voor beginnende lezers te maken.

Je moet goed zoeken en lezen om de woorden te vinden. Sommige woorden staan schuin en soms zelfs ondersteboven. Er zit wel degelijk een verhaal in als je alle platen hebt bekeken. Met de AR-app kun je het verhaal laten voorlezen, dan komt er ook een langer verhaal dan alleen de woorden. Leuk om te laten voorlezen nadat het kind het boek zelf gelezen heeft.

Zoekboeken voor beginnende lezers

Waarom ik het leuk vind voor kleuters?

Ik vroeg de boeken aan voor onze zoon. Ik merkte dat hij kleine, korte woordjes begon te lezen en dat heel leuk vond. Maar AVI-start boeken waren zeker nog te moeilijk voor hem. Ik zocht naar een woorden met makkelijke klankzuivere letters om wel te kunnen lezen. Ik vind de zoekboeken voor beginnende lezers dus ideaal! Hij vindt ben ik een kip? het leukste, bekijk het hier. Deze illustraties van stoere dieren trekken hem aan en er zit een monstertje in, altijd leuk natuurlijk ;).

Hij pakt het boek er regelmatig bij om even in te lezen en leest dan ook zijn zusje voor. De AR-app vindt hij ook leuk om erbij te pakken. Onze kleuter luistert dan naar het verhaal en leest zelf de extra woorden die tevoorschijn komen via de app.

Ik zal de boeken ook zeker meenemen naar de klas om kinderen die al een beetje lezen eruit te laten lezen.

Bekijk de zoekboeken voor beginnende lezers hier

 

Zoekboeken voor beginnende lezers; uitgeverij Zwijsen